Aktywne Wpisy

ninetyeight +536
rok bez alkoholu stuknął ( ͡° ͜ʖ ͡°)
dumny jestem z siebie. teraz niepicie powoli staje się normą dla mnie, większość ludzi z którymi mam kontakt wie o tym, nikt nie namawia, nie wciska piwa. To jest fajne ale trzeba było trochę czasu ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・
dumny jestem z siebie. teraz niepicie powoli staje się normą dla mnie, większość ludzi z którymi mam kontakt wie o tym, nikt nie namawia, nie wciska piwa. To jest fajne ale trzeba było trochę czasu ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Kontrolnypodcir +139

źródło: 20250109_182231
Pobierz
-Krótsze trasy to rzeźbienie terenowe w ścieżynkach gminy Rząśnik do #wandrer (95.69% przejechanych wszystkich dróg i ścieżek w tej gminie)
-102km to jesienna Puszcza Biała i tereny wzdłuż Narwi niedaleko Pułtuska
-122km to pewnie ostatnie w tym roku rozszerzenie niebieskiego kwadratu i wycieczka na pogranicze woj. mazowieckiego i podlaskiego
#kwadraty
Max square: 67x67 (+1)
Total tiles: 14450 (+0, +0, +0, +2)
#rowerowyrownik #gravel #100km
Skrypt | Statystyki
źródło: z4
PobierzGóra to nasyp dawnej leśnej kolejki wąskotorowej do przewozu drewna
źródło: z1
Pobierzźródło: z3
Pobierzźródło: z2
PobierzRower stoi dosłownie na granicy mazowieckiego z podlaskim, a tuż za nim główny cel na tą wycieczkę, czyli Osada Podosie. Jest mało informacji na temat tej osady, to pozostałość trzech koncentrycznych, okrężnych obwałowań. Formacja ta mogła mieścić osadę, gród czy miejsce kultu. W terenie dużo ciekawego to nie ma, choć widać było wyraźnie te wały. Za to na zdjęciach satelitarnych super to wygląda
źródło: Osada Podosie & Linia Mołotowa Kamionowo20
Pobierzźródło: Osada Podosie & Linia Mołotowa Kamionowo334
Pobierzźródło: z6
Pobierzźródło: z5
Pobierzźródło: z7
Pobierzźródło: z8
Pobierz