Wpis z mikrobloga

Jestem zawiedziona AC Mirage. W Valhalli spędziłam prawie 200h grając, a tutaj niecałe 4 dni i już koniec. Dobrze, że gra kupiona na przecenie, chociaż i tak nie jest warta tych 100 zł #assassinscreed #ps4
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nicalibres: Dużo bardziej wolałem starsze AC, gdzie rozgrywka była fajnie skompresowana do tych 20-30h, niż te kolosy po 100h+ w których robiło się w kółko to samo, żeby tylko nabić level i robić w kółko questy w stylu "przynieść kwiatka zatroskanej kobiecie", bo inaczej kura z wyższym levelem mogła ubić gracza xD
  • Odpowiedz
  • 0
@Krs90 Ja właśnie lubię takie gry w których jest dużo do zrobienia, lubię zbierać różne pierdoły i na maxa rozwijać postać, a tutaj lipson z tym jest
  • Odpowiedz
@nicalibres: Tylko trzeba rozróżnić "dużo do zrobienia" od typowego zbieractwa i sztucznego wydłużania gry. Sam mam FOMO w grach jak czegoś nie ogarnę, ale w takim Odyssey to było przegięcie do granic możliwości, non stop to samo w kółko i 90% gry to jazda na koniu z miejsca na miejsce wykonując setny raz podobnego questa. Dla przykładu w takim AC2 można było ukończyć kilka segmentów zręcznościowych i dostać fajną zbroję
  • Odpowiedz
  • 0
@nicalibres: AC mirage miało być DLC do valhalli, ale skończyło jako osobne standalone bo ubisoft zwietrzył na tym dodatkowe pieniądze. Imo Mirage jest lepsze niż Valhalla czy Origins/Odyssey.
  • Odpowiedz