Aktywne Wpisy

wfyokyga +14
Szkoda że u nas nie ma wulkanu, ciekawe jakby się nazywał? Jak ty byś nazwał?

źródło: temp_file3413097941617371441
Pobierz
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#slub #zwiazki #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow
Planuję z dziewczyną ślub ale coraz częściej zastanawiam się nad jego sensem?
Cały czas są kłótnie o pieniądze, że teściowie mają się dokładać do kupna mieszkania, wesela itp.. Najlepiej jak posprzedaja działki i dadzą po 300k
Rozumienie dołożenie się do wesela, ale męczy mnie ciągła presja i obwinianie, że rodzice się nie zadeklarowali jasno.
Dodam, że nie zarabiamy
#slub #zwiazki #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow
Planuję z dziewczyną ślub ale coraz częściej zastanawiam się nad jego sensem?
Cały czas są kłótnie o pieniądze, że teściowie mają się dokładać do kupna mieszkania, wesela itp.. Najlepiej jak posprzedaja działki i dadzą po 300k
Rozumienie dołożenie się do wesela, ale męczy mnie ciągła presja i obwinianie, że rodzice się nie zadeklarowali jasno.
Dodam, że nie zarabiamy
O ile nie stanowi kłopotu znalezienie aplikacji, która nazywa poszczególne ciała niebieskie w czasie rzeczywistym o tyle nie jestem przekonany czy jest możliwe takie same nazwanie obiektów na fotografii.
Ewentualnie czy ktoś z was pokusiłby się o nazwanie chociaż tych trzech najjaśniejszych punktów? Czy po prawej to Wega a po lewej Altair? Możliwe, że to jest trójkąt letni?
#astronomia #astrofotografia #kosmos
źródło: droga mleczna resized
PobierzNawet kometa się załapała!
źródło: IMG_2468
PobierzMoze byc to zdjecie juz obrobione za mocno (poziomy, krzywe) i algo nie znalazl gwiazd poprawnie. Moze byc tez brak danych o polu/obiektywie/kamerze w naglowku i nie mozna dopasowac obrazu do fragmentu nieba. Moze byc ze kompresja obrazu robi cos ze gwiazdy traktuje jak szum.
Jak stronka robi analize gwiazd to zaznacza czerwone
źródło: image
Pobierzźródło: image
Pobierzźródło: 4741c6c18b4d28313d8618422d1d30639b714a1425a5853229025ef50f786be6
Pobierzźródło: image
Pobierz