Wpis z mikrobloga

Dobry,
wątpię aby zrobiono cokolwiek w tej sprawie ale mam pytanie - czym i jak najlepiej potestować internet żeby udowodnić "specjalistą" z mojej kablówki, że problem z pingami zarówno do stron jak i w grach powyżej 150ms w niedzielę od godziny 17 do 22 to nie jest przypadek tylko problem po ich stronie? Zwykłe cmd, routingi im nie starczają (tacy specjaliści) a ja za bardzo nie mam na co zmienić operatora ( ͡° ʖ̯ ͡°) Kiedyś to się IP wrzucało w HLSW, ale to w sumie działa jak route print.. albo podobnie.

#informatyka #siecikomputerowe
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@toxyczny: kablówka po koncentryku i modem w technologii docsis? Jeżeli tak, to nic nie wskórasz, sieć nie wyrabia ruchu, zbyt mała fragmentacja, zbyt mało sprzętu w sieci mają.
  • Odpowiedz
Zwykłe cmd, routingi im nie starczają (tacy specjaliści)

Bo i zwykłe pingi czy pojedynczy tracert niewiele znaczą ¯\(ツ)/¯

Pobierz PingTracer, odpal z zaznaczonym trace route, niech porobi trochę wykresów w różnych terminach.
Tutaj będzie widać gdzie dokładnie powstaje opóźnienie i ciężko kłócić się z takimi danymi.
@toxyczny:
Aramil - >Zwykłe cmd, routingi im nie starczają (tacy specjaliści)
Bo i zwykłe pingi ...

źródło: 2024-11-04 10_58_01-Ping Tracer 1.18.0.0

Pobierz
  • Odpowiedz
@toxyczny: Ping nie oznacza, ze masz problem z internetem tylko z pingiem. Wszystko ci gorzej dziala czy tylko niektore strony i gry, co to niby sa routingu, puszczales traceroute? Jesli tak to moze zapchany maja jakis styk, jesli wszysko to raczej siec wewnatrz.
  • Odpowiedz