Aktywne Wpisy
zuzixxx3 +14
Przeszkadza Wam jak kobieta pracuje w miejscu, gdzie ma bezpośredni kontakt z klientem i nie ma pod koszulką stanika (odznaczają się sutki)? Bo przełożony się ostatnio do mnie dopieprzył, że “kuszę” klientów, a nienawidzę nosić tych niewygodnych uciskaczy cyckow (╯︵╰,)
Gupiutki +1032
thebestofmirko xD
#factorio
Na obwodach logicznych spróbuj.
Constant Combinator podaje, ile chcesz mieć pakietów na planecie.
Od tego arytmetyczny odejmuje ile masz -- wynik to ile potrzeba.
I ten wynik przepuszczasz przez decyzyjny -- jak wynik (zapotrzebowanie) większy niż np 200 to przepuszczasz bez zmian, jak mniej to zeruje.
I na koniec wyjście z decyzyjnego podłączasz do lądowiska i ustawiasz
@dzem_z_rzodkiewki: a nie wystarczy dodać więcej magazynów to będzie mógł więcej odebrać?
@Polinik
Ta, wiem że jakoś da się to pewnie zrobić ale nie nie jest to na początku listy problemów, które mam do rozwiązania, dlatego rozglądam się czy ktoś rozwiązał to w łatwy sposób xd btw da się jakoś połączysz platformę na orbicie z planetą? Żeby zliczać to co jest na orbicie i porównywać z tym co jest
@Murasame: właśnie to jest problem, jak mam 633 science packów to chcę wysłać 633, jak się zrobiło 512 to 512. Jak je zostawie to się zepsują
Przecież to jest łatwy sposó, 2 minuty roboty, w dodatku można tym sposobem zarządzać ogólnie dostawami na planety -- na każdej planecie ustawiasz constantem co potrzeba, odejmujesz to co na niej jest i wynik ustawiasz jako zapotrzebowanie.
Ogarnij raz i masz
@dzem_z_rzodkiewki: dlatego na razie przeniosłem hub naukowy na glebę i chyba tak zostanie xD
@Murasame: No chyba, że zaznaczysz, że mają zanosić mniej niż stack. XD
@dzem_z_rzodkiewki: ustaw, żeby odliczał brak aktywności a nie całkowity czas.
Teraz zauważyłem, że da się ustawić minimalny stack xD Jakoś tak zawsze to pomijałem
@Murasame: ujemuje, robisz po prostu więcej i jak jest nadmiar to wypierdzielasz z taśmociągu xD Problem jest tylko z tym że jedna asteroida robi dwie różne rzeczy jak carbon+siarka więc najczęściej tylko jedna rzecz jest do wywalenia za burte a druga do
Jak rozkręcam statek od zera to rzadko jest nadmiar, przy dużej ilości wieżyczek rakietowych ciężko wyrobić z zapotrzebowaniem. Tak samo na początku zawsze brakuje lodu.
Potem się to zbiera ale na start albo na orbicie wolno to idzie.
Ustawiam stałą z ilością poszczególnych asteroidow, które chcę mieć na pokładzie, jak spada poniżej to filtry ustawiają na chwytakach zapotrzebowanie na tego konkretnego asteroida.
Nigdy nic mi się przy tym nie zesrało, nie trzeba się bujać z wywalaniem nadmiaru.
@Murasame: ale jakie zaawansowane liczenie? XD
Porównanie 2 liczb to zaawansowane?
Biorąc pod uwagę to, że dla wielu na start ciężko jest zrozumieć np. sygnalizację pod pociągi, to tak, można uznać, że pomnożenie dwóch liczb w tej grze to już wyższa szkoła jazdy xd
@Polinik: myślę że z 99% osób ukończyła grę bez postawienia ani jednego kabelka z jakimkolwiek warunkiem (nie liczę użycia gotowego bp) więc można uznać to za zaawansowane, a dodając do tego jakies rs latch i memory to już w ogóle wiedza ekspercka
Dla Ciebie też? ( ͡º ͜ʖ͡º)
Ustawienie żądań na podstawie tego co brakuje jest naprawdę banalne, a Ty kombinujesz jak koń pod górę, byle tylko nie nauczyć się systemu sterowników -- jeszcze w 1.0 to rozumiem, że były dość ograniczone możliwości, ale