Siema Mirasy. Kończy mi się umowa na prąd i dostałem taką propozycje z nowymi stawkami. Czy na dokumencie jest między innymi tzw. taryfa krajową g11 czy jest to znowu jakiś szajs z opłatą handlową? Niebawem zamierzam wybrać się do punktu podpisać umowę na kolejne dwa lata, ostatnio dałem nabić się w bambuko z racji niewiedzy i wcisnęli mi podwyższone stawki i teraz chciałbym ich przechytrzyć. Z góry dzięki. #prad #cenypradu
@Perek2580: jak wy te umowy podpisujecie ze macie na czas okreslony? jak sie wprowadzilem do mieszkania, wzialem taryfe sprzedawcy g11 (chyba) i mam na czas nieokreslony i obowiazuja mnie ceny jakie ustali URE i elo, i nic mi nie wygasa
@Perek2580: Jeżeli jesteś obecnie na umowie z jakąś "promocją" to siłą rzeczy to co chcą ci wcisnąć nadal jest jakąś gównoofertą, dzięki której na tobie zarabiają. Te ich nazwy typu "cennik standardowy" to kit mający wprowadzać w błąd. Jedyna oferta pozbawiona gówna to ta z ceną urzędową zatwierdzoną przez URE i o to powinieneś się opominać jeżeli nie chcesz żeby cię doili.
@niecodziennyszczon: Właśnie o to mi chodziło. Od 2 lata poszedłem na swoje i z niewiedzy wcisnęli mi umowę na czas określony. Żeby było śmieszniej dostałem wtedy wyższą stawkę, niż teraz co mi proponują. Ciekawe ile mam czasu, żeby to zmienić zanim automatycznie mi przedłużą.
@kiszony_Pomidor: Ile wynosi obecnie cena za kwh ? Nie mogę znaleźć jednoznacznej informacji. Straszą, że w przyszłym roku będzie 1,39, a tu jednak mam dużo mniej. Nie chcę sobie strzelić w kolano, więc dlatego założyłem ten wątek.
@Perek2580 To że masz umowę na dwa lata nie znaczy że masz stałe ceny przez te dwa lata xD Nacialem się na to w tauronie więc w Energa pewnie jest tak samo.
#prad #cenypradu
Tylko w tych gwarantowanych jakoś masz ukrytą cenę opłaty handlowej. Co z tego, że stawkę za kwh będziesz miał stałą a opłata handlowa będzie rosła.
@Perek2580: 14 dni masz nawet na tej kartce.