Wpis z mikrobloga

Siemanko!
Idąc za ciosem zrobiłem zbiorczą recenzję akcesoriów rowerowych których używam, może znajdziecie tutaj jakieś inspiracje. W filmie występują: pedały, bloki, nawigacja GPS, torba podsiodłowa, lampki rowerowe, czujnik kadencji/prędkości, bidony i pompka. Jest też mała aktualizacja do poprzedniego filmu z recenzją odzieży rowerowej. Także zapraszam do obejrzenia i dyskusji, szczególnie jeśli używacie lub używaliście tego co wymienione w filmie. Chociaż stanowczo odradzam to prenumerującym Wielkiego Chłopa edycję kolarską #pdk - oglądacie na własną odpowiedzialność ( ͡ ͜ʖ ͡)

Zachęcam do obserwowania profilu i subskrybcji kanału.
Dzięki również za plusiki, lajki i komentarze pod filmem! ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

#rower #kolarstwo #szosa #gravel #mtb
szwajcarskim-szlakiem - Siemanko!
Idąc za ciosem zrobiłem zbiorczą recenzję akcesorió...
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mareczuczeek: nie i raczej nie zamierzam. Uważam że o ile peryferia czy ubrania można sobie zamówić i potestować, bazując oczywiście na pozytywnym feedbacku nie tylko w komentarzach na chińskim portalu, tak w stosunku do komponentów rowerowych byłbym bardziej ostrożny. Dostałem przykładowo komentarz odnośnie omawianych w filmie bloków z Ali i jeśli faktycznie te bloki pękają w krytycznych momentach, to jest to faktycznie problem. Wiadomo że podróba podróbie nie równa, ale
  • Odpowiedz
@mareczuczeek: Więc obalam teorię, że kasety z ali to kupa ale miałem aluminiowe 12sp i raczej nie polecam. Więc OPa się wypowiada w temacie którego nie zna, ja znam. Mam gdzieś super lekką 11sp i pracuje bezbłędnie, mam zwykłą stalową 9sp też bez zarzutów więc w zasadzie tu chodzi o szosowe aluminiowo stalowe kasety 12sp.

Ale te aluminiowo stalowe miałem w napędzie 1x12 i pracowała bardzo elegancko. Coś nie teges
  • Odpowiedz
@4x80: no nie znam się, bo nie używałem komponentów rowerowych z Chin, ale kilka razy się nabrałem na marnej jakości szajs, także ogólnie mam dystans do rzeczy z Ali, a szczególnie do wszystkiego co dotyczy bezpieczeństwa. Jedna jaskółka wiosny nie czyni. To że ten egzemplarz działa prawidlow, nie oznacza że inny będzie. Ciężko powiedzieć jak wygląda tam kontrola jakości tego co produkują i czy to faktyczna firma która chce uczciwie
  • Odpowiedz
@4x80: też miałem kasetę z ali 11s z chyba czterema największymi zębatkami alu, lżejsza ze 100g od pełnej stalowej, pracowała ok ale szybko się zużyła (ta część z alu), bo po ok. 1,5 sezonu
  • Odpowiedz