Wpis z mikrobloga

Ostatecznym dowodem na to jak szanel sobie pogrywa w uja jest to, że klon kosztujący 30 zł siedzi na skórze dłużej od ekskluzywnej francuskiej marki protoplasty.

Jeśli ktoś lubi klimaty AHS to nie zawiedzie się na Milton Lloyd Colour me Silver. Tani jak barszcz i dodatkowo bardziej trwały.
#perfumy
maciek92ns - Ostatecznym dowodem na to jak szanel sobie pogrywa w uja jest to, że klo...

źródło: 71X9E6nDpcL

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@maciek92ns Dla mnie Allure Homme Sport to przepiękny zapach był, ale teraz uważam że jest najgorszy z całej linii właśnie przez wszędobylskość klonów, jest teraz dla mnie na równi z Boss Bottled, Invictusem, Sauvagem itd - będzie już niestety zawsze kojarzony z targetem marketowych podrób :(
  • Odpowiedz
  • 1
@Alzena: jasne, tego nie kwestionuję i rozumiem, że nie wszystkim zależy na parametrach. Ja osobiście nie chce płacić około 4 stów za zapach, który siedzi na mnie godzinę.

@RumClapton też go uwielbiam za uniwersalność. Zawsze psikałem go na siłkę, bieganie, spacer ale niestety parametry mu dramatycznie spadły, więc wybieram tańszego klona.
  • Odpowiedz
  • 20
trwałość nie jest wyznacznikiem jakości perfum.

@Alzena bardzo dobre składniki przy dwugodzinnej trwałości i zerowej projekcji również. Nie zapraszam do dyskusji bo nie ma o czym.
  • Odpowiedz
trwałość nie jest wyznacznikiem jakości perfum.

@Alzena bardzo dobre składniki przy dwugodzinnej trwałości i zerowej projekcji również. Nie zapraszam do dyskusji bo nie ma o czym.

@lecoffe: jeśli kompozycja pachnie ładnie tylko przez chwilę, to nadaje się na odświeżacz do toalety, a nie EDP. To tak, jakby powiedzieć: "Co prawda ta bluza ma w sobie poliester, ale przecież ładna jest, a najbardziej istotny jest design, prawda?"

...no nie, oceniamy
  • Odpowiedz
@theicecold ten sam zapach na kimś może nie trzymać się wcale a na kimś innym, z innym ph skóry, może trzymać się cały dzień. I teraz ten na którym się nie trzyma powie, że „jakość” perfum jest słaba bo nic nie czuć a ten na którym się trzyma cały dzień stwierdzi, że jakość jest rewelacyjna bo czuje je nawet następnego dnia. Kto ma rację? I nikt i oboje. Bo jakość perfum
  • Odpowiedz
@theicecold ten sam zapach na kimś może nie trzymać się wcale a na kimś innym [...] może trzymać się cały dzień.

@Alzena: prawda, ale nie do tego stopnia. Jasne, mnóstwo czynników wpływa na parametry perfum, ale największym decydentem będą składniki użyte w perfumach (wszelkie molekuły czy aldehydy podbijające trwałość i projekcję).

z innym
  • Odpowiedz