Aktywne Wpisy
kutix99 +232
Wyobraźcie sobie: kupujecie dziecku książki za kilkaset złoty co rok, bo „taka jest lista” — a otwieracie i widzicie to samo, co było rok wcześniej. Tylko inna kolejność rozdziałów i zmienione kilka zadań. Wydawnictwa i system edukacyjny stworzyły model, w którym stały obrót podręcznikami jest niemal gwarantowany. Nauczyciele wybierają serie (często wspierane darmowymi materiałami), ministerstwo ogłasza „aktualizację”, a rynek używanych książek dostaje po łapkach. To nie jest przypadek — to biznes kosztem
Dominek +614
Hej @BankPekaoSA jeśli Michał na fb napisał w swojej notce prawdę, że pracuje u Was, to niestety w Waszych szeregach macie pracownika, który sieje dezinformację i jest zagrożeniem dla naszego kraju.
#polskieonuce
#polskieonuce
źródło: temp_file3618444611574966807
Pobierz

Budynki i postacie nie są przedstawione w jednolitej skali - postać na mapie symbolizuje drużynę (od 1 do kilku osób), a całe przedstawienie świata jest mocno symboliczne (w dużej mierze inspirowane Disciples 2).
PS. Postacie nie gestykulują w taki sposób podczas rozmowy - po prostu nie są animowane i każdy model postaci ma w założeniu mieć jedną, charakterystyczną dla siebie pozę. Jako, że pierwszym stworzonym przeze mnie modelem jest postać maga, to ma on pozę w trakcie rzucania czaru. A czemu brak animacji? Bo i tak idzie mi to wolniej, niż bym chciał, więc staram się okrajać zakres pracy, żeby zwiększyć szansę na to, że kiedyś uda mi się stworzyć coś grywalnego.
PPS. Postać rzuca cień w złą stronę, będę musiał ją wyrenderować na nowo z oświetleniem, którego użyłem dla pozostałych renderów.
#gamedev #indiegamedev #blender #gry #chwalesie #libgdx #tworczoscwlasna
źródło: screen
PobierzTo, co wrzuciłem tutaj jest natomiast już zrzutem ekranu bezpośrednio z gry.
MSZ to zbyt ozdobny font do czytania małych tekstów.
źródło: obraz_2024-11-03_162048802
Pobierz@stigmatic takiego pełnoprawnego silnika, który nadawałby się do użycia w różnych
@seniorwykopek jeśli skończę ją za 7 lat to będę szczęśliwy. Odkąd zacząłem pisać silnik minęło już około 8 lat i jak to bywa przy produkcji hobbystycznej, czasami idzie szybciej, czasami wolniej, czasami się nie robi nic, a innym razem nie jest się z czegoś zadowolonym i robi się to od początku (akurat z kodem tak