Aktywne Wpisy
jest 6 rano w niedziele, dlaczego nie śpicie?
Wczoraj zwolniłem trzecią sprzątaczke w ciągu roku i jestem lekko załamany jak wygląda ta branża. Pierwsza kradła mi a-----l z barku i kase z portfela gdy zostawiłem go specjalnie na widoku. Nagrałem ją ukrytą kamerą i zwolniłem. Druga miała coś ostro nie tak z banią, bo potrafiła głośno komentować sytuacje zastaną w pomieszczeniu np. Wchodziła do kuchni i mówiła „ja p------e, ale syf” żadnego wielkiego syfu nie było, normalna kuchnia do ogarniecia
I nie, nie jestem rasistą ani ksenofobem, bo sam pracuje z różnymi nacjami, ale do tego jeszcze 5 lat temu, żeby spotkać obcokrajowca to trzeba było aż do Krakowa podjechać, a dzisiaj nazjeżdzało się turystów, Jankesików (w związku z wojną), jakichś kolorowych c--j wie skąd i wywindowali ceny na mieście. Psieciembjojcy jak to oni, zwęszli okazje i na rynku teraz burger kosztuje 50zł, p--o 20zł, dzbanek wody z kranu 10zł, a stek 100zł xD. Dobrze, że nie jestem jakimś fanatykiem żarcia, tylko wystarczy że zapcham kiche zwykłą piersią z kurczaka + ryżem w sosie z winiary, bo sport od połowy życia uprawiam i wolę jeść swoje jedzenie, no ale nie ukrywam, że czasem by się człowiek odchamił i coś innego spróbował.
Jak tu żyć? W takim Szczecinie wg. portalu zametr.pl mieszkania są tańsze niż w Rzeszowie!!! Miasto 2x większe od Rzeszowa, przy granicy z DE. Poznań ponad 500k miasto, ceny podobne jak w Rzeszowie xD. O co tu chodzi? Czy Rzeszów to jakiś eksperyment CIA?
#rzeszow #nieruchomosci #zalesie
To prawda, korki takie, jakby tam mieszkało nie 200 000 tylko 500k.
Fakt, że poza samymi rzeszowiakami, okoliczne powiaty się zjeżdżają do pracy co rano i popołudniami opuszczają miasto więc powstaje wrażenie ogromnego ruchu
@shrimpface: Nie no, przecież nigdy nie było zmów między nimi. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Żodyn nie kombinuje jak wyjść na swoje. Wszyscy kryształowi i z uśmiechem dawaliby po 10k na miesiąc. Wystarczy tylko ciężko pracować, żeby mieć dobrą siłę negocjacyjną. Na pewno potraktują cię z uznaniem, nie będą chcieli zamydlić oczu. Nie ma pompowania baniek, jest tylko czyste prawo ekonomii
@dsomgi00: To chyba czas zmienić korpo.
@dsomgi00: 5 k na rękę to mało?
Chyba nie wiesz jakie są zarobki w centralnej Polsce (nie piszę o Warszawie).
@Bocianek2750: wystarczy, że matoł z 4,5k ma mieszkanie po babce i jest w o wiele lepszej sytuacji niż ktoś, kto dostanie te 7k, ale jest bez mieszkania.
@tommyrb: u mnie w okolicy to stawka jest 28 zł/h i uważana jest za dobrą
Burgerowcy z tymi co serwuja p--o i z tymi od stejkow zalozyli kartel xD
Serious shit.
Naczelnym celem prowadzenia biznesu jest maksymalizacja zyskow. Tak dziala caly normalny swiat. Nienormalny (Kuba, KRLD czy Wenezuela) tak nie dziala. I w efekcie w tych krajach nic nie dziala.