Jakie spółki z GPW, które od lat wypłacają fajną dywidendę i nie wygląda by się to miało zmienić macie zapisane? Chcę zbudować pozycję od której nie oczekuje +100% na kursie, a raczej drobne wzrosty 5-6% rocznie w długim terminie plus 8-10% dywidendy. Na oku mam póki co Kęty oraz Orlen, jednak ta druga troche przez obecność SP nie zachęca, więc można powiedzieć, że tylko Kęty rozważam na ten moment. Macie jakies inne ciekawe typy? #gielda #dywidenda
Z mojej strony : ASBIS, GPW, FERRO, DĘBICA. Ale nie kupuj mi teraz GPW bo podbijesz mi kurs a jak chce to taniej kupić, więc bądź kolega i zostaw ten papier na razie. ;) ASBIS możesz dokupić , to mi podbijesz kurs . Dzięki
@nflsteelers: ja mam jeszcze PZU, domdev, KRUK, AsseccoSEE, decora, xtb, mobruk oraz mniejszy pakiecik bo to imo bardziej ryzykowne spółki: cognor, pcc rokita, delko, elektrotim, wittchen
Zakładka dywidendy kolumna "ciągła wypłata dywidendy" . Kończę temat :)
Z mojej strony : ASBIS, GPW, FERRO, DĘBICA. Ale nie kupuj mi teraz GPW bo podbijesz mi kurs a jak chce to taniej kupić, więc bądź kolega i zostaw ten papier na razie. ;)
ASBIS możesz dokupić , to mi podbijesz kurs . Dzięki