Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Cześć mirki. Zgubiłem saszetkę z lekami antydepresyjnymi (asertin oraz trittico). Nie mam żadnej wizyty umówionej do psychiatry w najbliższym czasie ani dostępu do mojego dawnego psychiatry. Czy jest jakaś szansa wzglednie szybko gdzieś zdobyc ten lek? Recepty online? Jakiegoś pogotowie, które szybciej wystawi receptę, etc.
#depresja #psychiatria

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@insystem: tak, ale jeśli masz jakieś dokumenty, recepty poprzednie itd. Jeśli jesteś w stanie udowodnić, że potrzebujesz tych recept jako pacjent, nie powinno być problemu
  • Odpowiedz
Oni nie mają dostępu do mojej dukumentacji medycznej i nie są w stanie zobaczyć, że to są leki, które aktualnie powinienem brać?

@mirko_anonim: Nie, bo i skąd? Nie ma centralnego systemu elektronicznej dokumentacji medycznej, a Izba Lekarska nawet nie jest na tyle zmotywowana, aby coś takiego forsować (ile by to ułatwiło, gdyby Pacjent mógł udostępnić jednym klikiem uprawnienia do dokumentacji jednym kliknięciem).

Więc jeśli nie masz żadnego zaświadczenia od obecnego
  • Odpowiedz
Prywatnie możesz się umówić, o ile masz kasę i tam gdzie jesteś są jacyś lekarze. Przez znanylekarz.pl
  • Odpowiedz