Aktywne Wpisy

EnzoMolinari +28
Sytuacja sprzed chwili. Różowa wraca od ginekologa i dzwoni do mnie, że wszystko w porządku. Pan doktor nie znalazł nadżerki. Ja się pytam jaki pan doktor. Przecież ty do kobiety chodzisz. Okazuje się, że nie było lekarki, która zawsze ją bada i w zastępstwie zbadał ją doktorek. No ja p------ę jesteśmy razem od liceum. Zdjąlem jej simlocka i jestem jedynym facetem, który widział ją nago. Autentycznie chce mi się wyć z w--------a.

brubel +29
Screen z grupy osiedla, na którym mieszkam. Uwielbiam ludzi przenoszących się na wieś lub na tereny wiejskie, które de facto są wsią, ale już w granicach administracyjnych miasta i narzekających na takie rzeczy. W sumie tyczy się to nie tylko p-------------a się do rolników, ale też budowania się obok lotnisk, strzelnic itp i narzekania na hałas. Ciekawe czemu działki były takie tanie i czemu wtedy to Ci bulwo nie przeszkadzało? Może jest

źródło: temp_file876015500650161673
Pobierz
Data: 14.10.2024
Trasa: Przełęcz Przysłup (szlak czerwony) -> Przysłup (szlak czerwony) -> Słonny Wierch (wschód) (szlak czerwony) -> Przysłup (szlak czerwony) -> Przełęcz Przysłup (szlak czerwony) -> Słonna (szlak czerwony/niebieski spacerowy) -> Pod Słonnym Wierchem (szlak czerwony) -> Słonny Wierch (szlak czerwony) -> Słonna (szlak niebieski spacerowy) -> Wujskie (szlak niebieski spacerowy/zielony) -> Rozejście szlaków (szlak spacerowy niebieski) -> Sanok, ul. Przemyska (szlak spacerowy niebieski)
Długość trasy: 18,2 km
Suma podejść: 428 m.
Zdobycie jednego dnia obydwóch szczytów Słonnego jest trochę problematyczne, chyba że zacznie się wędrówkę od Przełęczy Przysłup, czyli de facto na samym grzbiecie Gór Słonnych. Trasa wygląda przez większość czasu tak samo, gęsty las z niewielką, ledwo zauważalną różnicą poziomów. Co ciekawe, mapy podają nieprawdziwą informację jakoby szczyt zachodni miał być poza szlakiem - w praktyce czerwony szlak przechodzi przez sam wierzchołek. Na wschodnim szczycie znajduje się słupek z tabliczką i niewielkim znakiem pomiarowym, zachodni oznaczony jest dużym betonowym słupem. Przez większość czasu nie uświadczy się tu żadnych widoków, jedyny punkt widokowy położony jest przy drodze, kawałek od Przełęczy. Bardzo ładne widoki są za to na zejściu z zachodniego szczytu niebieskim szlakiem spacerowym, na skraju miejscowości Wujskie. Malowniczy jest też dalszy odcinek na terenie Parku Krajobrazowego Gór Słonnych.
@JPR @19michael86 pytałem o niedźwiedzia na szlaku, na szczęście go nie spotkałem, ale dwukrotnie widziałem jego odchody.
#gory #sanok #podkarpacie
źródło: 20241014_125037
Pobierzźródło: 20241014_130050
PobierzKomentarz usunięty przez autora
źródło: 20241014_111738
Pobierzbyły z dzwoneczkami? ( ͡º ͜ʖ͡º)
@WR9100: kradnę pomysł na trasę, przyda się jak porwę się na Diadem