Wpis z mikrobloga

Tragedia, że zginął żołnierz ale nie stawiajmy wszystkiego na glowie. Jego śmierć jest wynikiem błędnych decyzji (prawdopodobnie taktyka źle dobrana do zagrożenia i bledy w dowodzeniu) a nie dokonanie czynu bohaterskiego.
Bohater:

osoba, która odznaczyła się niezwykłymi czynami, męstwem, pomocą i ofiarnością wobec innych ludzi.

#wojskopolskie #granica #przemyslenia
robert5502 - Tragedia, że zginął żołnierz ale nie stawiajmy wszystkiego na glowie. Je...

źródło: Screenshot_2024-11-03-10-08-35-504

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Elo_tu_Ziemia: @Casterko ale @robert5502 ma rację - żołnierz zginął na służbie, przez błędne decyzje polityków lub dowódców. I ciężko tu mówić o jakimś bohaterskim czynie. Zwykłe dorabianie ideologii i podbijanie punktów w sondażach na temacie nielegalnej imigracji. ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 1
innymi słowy chronił granicy by żaden uchodźca się nie przedostał do nas.

@Elo_tu_Ziemia: Idac Twoim tokiem myślenia, kazdy żołnierz pełniący służbę na granicy zostaje bohaterem, a SG to jus w ogole sami bohaterzy ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@ch1va5: Ja to naprawdę rozumiem, ale był tam, chronił granicy i ludzi za nią czyli nas. Zginął na służbie i zapewne nie był tam dlatego, że zbierał na nową konsolę. Natomiast rochę nie rozumiem, dlaczego odbieracie bohaterskość żołnierzom. Są w tej formacji, to już jest forma bohaterstwa a że czasy takie to i ginie się w dziwnych okolicznościach. Idąc dalej, w trakcie IIWŚ grupa żołnierzy ginie na minie, zero kontaktu
  • Odpowiedz
@robert5502: Ja to stary nie kumam nadal z czego Ty robisz problem i co masz na celu? Zabraniasz ludziom myśleć co chcą czy jak?
Twoim zdaniem nie zasługuje na miano bohatera bo sobie przekleiłeś definicję z internetu? Widzę że bordo zobowiązuje.
  • Odpowiedz
  • 1
Ja to stary nie kumam nadal z czego Ty robisz problem i co masz na celu?

@Elo_tu_Ziemia: Nie daje sobie narzucić klamliwej narracji, bo nie sluzy niczemu dobremu. A często maskuje błędy i nieudacznictwo dowodzenia
  • Odpowiedz
@robert5502: Dokładnie. Dodam do Twojej narracji jeszcze fakt, że bycie na froncie i bycie żołnierzem to też nie jest bohaterstwo. Ba, powinno się śmiać z tych co zginęli. Debile mogli lepiej się przygotować i odpowiedzieć na zagrożenia. Fakt nie opinia.
  • Odpowiedz