Wpis z mikrobloga

Powiem wam, że im starszy się robię, tym bardziej lubię #buldupy starych bab ;)
Już któryś raz dokładnie to samo zdarzenie na grobach miałem, i jeszcze więcej radości w tym poważnym miejscu.

Mianowicie - przed #wszystkichswietych wypada ogarnąć groby. Najpierw ogarniam całość (kurz listki piasek itp) dmuchawką ala-makita ub1111 na aku, a potem czyszczę lastriko takim ustrojstwem pic-rel - szczotka nylonowa w wkrętarce. Do tego trochę wody z mydłem albo ze środkiem do pielęgnacji kamienia/nagrobka - i idzie to migiem, cały nagrobek jak po cardetailingu w parę minut, potem spłukać tylko, i błyszczy się jakby był nowy. Miodzio szybko i niezbyt męcząco. Ale najcenniejsze są te wkurbione spojrzenia starych bab, które na czworakach szorują szczotą ryżową nagrobek już od godziny a on ciągle ma glony ...
No i za każdym razem którejś się "przeleje" i robi shitstorm:

NO CO PAN TAK, PRZECIEŻ TAK NIE MOŻNA !

ignoruję...

PANIE, REGULAMIN CMENTARZA!!! NIE ZEZWALA!!! NIE WOLNO WIERTARKĄ PO GROBACH!!!

ignoruję, ewentualnie odpowiem, że nie wiercę, a czyszczę, i to nie wiertarka a narzędzie do czyszczenia

PANIE TO JEST MIEJSCE SPOCZYNKU, TU NIE WOLNO NARZĘDZI ELEKTRYCZNYCH UŻYWAĆ!!!

udaje że nie rozumiem, lub proszę o wytłumaczenie wpływu smogu elektromagnetycznego na statykę układania się dusz warstwami...

JA WEZWĘ PROBOSZCZA!!!

ok, to cmentarz komunalny, wezwij sobie nawet i ZAIKS...

Choć przyznam, że raz się trafił miły gość, który podszedł i patrzy, i pyta "e gdzieś pan to kupił, to dobre je", to mówie że w każdym kiblkosklepie jest, w action z 9zł zestaw kilku rozmiarów szczotek, na aliexpress, gdziekolwiek, byle mieć wkrętarkę. A nawet mu pożyczyłem, żeby sobie dokończył robotę i zobaczył jak to idzie - nie zbiednieję jak mi zejdzie z 10% baterii.
hrumque - Powiem wam, że im starszy się robię, tym bardziej lubię #buldupy starych ba...

źródło: SZCZOTKI-SPRZATAJACE-NA-WIERTARKE-WKRETARKE-3szt

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@hrumque ja tym ogarniam lazienke xd, kabina, wanna, plytki, umywalka, nawet kibel. Ale do zakamienionej kabiny to jedt gamechanger :p tylko w połączeniu z mocnymi plynami warto miec okularki i maske z pochlaniaczem :p
  • Odpowiedz
  • 0
@xyz_xyz: fakt, tylko że to trochę za duży ma rozbryzg, jakbym miał tym w kibelku to bym musiał jakąś osłonę roboczą do tego wydrukować, by siła odśrodkowa nie popierdzielała brud po całej gminie.

No i największy fukup tego systemu ta jest szczota "do kibla" że nie jest na długiej ośce (ew. giętkiej) - bo kibla se tym nie przepolerujesz armatury wgłąb. A zastosowanie giętkiej przedłużki to s---------o - bo kończy
  • Odpowiedz
@hrumque tej kiblowej uzywam do wszelakich zaokrągleń itp albo pod kranem gdzie nie wjade "do czolowo", w aucie dywaniki gumowe doprowadza do stanu fabryki. Do prania taoicerki triche za twarda jest ale plastiki tą mniejsza tez czochram :p ogolnie- must have
  • Odpowiedz
  • 0
@xyz_xyz: w aucie do dywaników to jest kombo para - odkurzacz i szlifierka wibracyjna, taka co papier na rzepa się łapie (i bez papieru, rzepem łapiesz za dywanik i włączasz oscylacje). cały piasek syf zaczyna podskakiwać a ty przykładasz odkurzacz i łapiesz to dosłownie w powietrzu, zamiast z mozołem wydobywać z włosia...
hrumque - @xyz_xyz: w aucie do dywaników to jest kombo para - odkurzacz i szlifierka ...
  • Odpowiedz