Wpis z mikrobloga

Lubię n'duje. Ale droga jest. Można zrobić swoją ale 6 mc musi leżakować - nie mam dojrzewalni. Także wymysliłem Polską odpowiedź na Kalabryjski przysmak: paszte'nduja! 50% boczku, 25% wątroby wieprzowej, 25% pasty chilli. Parzone do 70*C, wędzone 8 h na zimno. Panie i Panowie, Mirki i Mirabelki przed Państwem paszte'nduja! Smaczna. #wedlinydomowe #wedzenie #gotujzwykopem
ZenonPokrzywa - Lubię n'duje. Ale droga jest. Można zrobić swoją ale 6 mc musi leżako...

źródło: temp_file3525134596744839771

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

nie mam dojrzewalni.


@ZenonPokrzywa: Protip - używane (uszkodzone, np. szyba w drzwiach) chłodziarki do wina. Temperatura załatwiona, wystarczy regulować wilgotność, a w małej chłodziarce łatwiej to ogarnąć niż w niejednym pomieszczeniu. ;)
  • Odpowiedz