Aktywne Wpisy
thorgoth +315
Moja siostra jest tłumaczem przysięgłym polsko-norweskim i norwesko-polskim.
Zarabia godnie i niedawno się przeprowadziła na takie lepsiejsze przedmieście Oslo.
Przyszły sąsiadki. Bardzo miłe i kulturalne, przedstawiły się, przyniosły ciasto. Urocza rozmowa o niczym, przyjazne uśmiechy.
I prośba do mojej siostry aby usunęła swoje polskie nazwisko ze skrzynki pocztowej.
Bo obniża prestiż okolicy.
Zarabia godnie i niedawno się przeprowadziła na takie lepsiejsze przedmieście Oslo.
Przyszły sąsiadki. Bardzo miłe i kulturalne, przedstawiły się, przyniosły ciasto. Urocza rozmowa o niczym, przyjazne uśmiechy.
I prośba do mojej siostry aby usunęła swoje polskie nazwisko ze skrzynki pocztowej.
Bo obniża prestiż okolicy.
The_last_perfect_man +398
Dowiedziałem się, że ojciec ma raka krtani.
Będzie miał radioterapię, albo radio + chemoterapię i jakieś żywienie PEG przez rurkę.
Odwleka ostateczność - wycięcie kratni i utratę głosu.
Czy ktoś przechodził przez coś podobnego?
Nie wyobrażam sobie ojca bez głosu, załamie się psychicznie.
Jak przetrwać ten zły czas, jak pomóc, a czym nie zaszkodzić?
Jeśli nie możecie pomóc to dajcie chociaż plusa dla zwiększenia zasięgu...
#medycyna #psychologia #onkologia
Krtani?
Podobno małe szanse na przerzut ma
Mam w rodzinie rakowców (chyba jak prawie każdy) .
Pierwsze trzymaj się ziomuś, zbieraj siły.
Nieważne jaki rak ale przyda się zmiana diety na "tuczącą", później na chemii nie będzie miał siły jeść, ale to pewnie lekarze też zaproponują.
Kiedyś sporo pił i palił, ale rzucił już ponad 10 lat temu, nie wiem czy to od tego może być?
Nie wiem czy z krwi coś wyjdzie. Tutaj był wycinek "narośli" na kratni wysłany do analizy i diagnoza
Wszystko na oddziale laryngologicznym
Chrypka która nie ustępowała przez dłuższy czas
Niestety nie jestem w stanie powiedzieć, nie widziałem dokładnie dokumentacji, ale jeśli jesteście rodzinne obciążeni to działajcie, nawet jak nic nie wyjdzie to będzie można spać spokojnie
Widziałem tez przed chwilą że refundowane są krtanie elektroniczne