Wpis z mikrobloga

@Frufruf: wiem że mem ale trzeba to powiedzieć głośno! Gowno prawda, wszystkie araby jebia tak że szkoda gadać. Jak ktoś stawia znak równości w zapachu między CDNIM a Avikiem to nos do wymiany
  • Odpowiedz
@markaron za mną przetestowane setki zapachów, więc myślę że mój nos jest dosyć zaawansowany i śmiało mogę powiedzieć, że różnica pomiędzy Aventusem a niektórymi klonami (głównie mówię tu o starszych CDNI) jest marginalna, w powietrzu wręcz niewyczuwalna.

Właściwie to sam Aventus nie pachnie jak Aventus bo zapach na przestrzeni lat dosyć znacząco się zmieniał.
  • Odpowiedz
@lecoffe: Bez jaj, jako fanatyk Avika na przestrzeni ostatnich kilku lat kupiłem 4 flaszki Aventusa. Mam też wszystkie CDNIM, Loewe, Afnany, Lorenzo Pazzaglie, Hacivaty, itd. Prawie wszystkie możliwe klony i innspracje na rynku. Gdyby można było napisać pracę doktorską z tego tematu to bym ją pisał.

Jeśli chodzi o podobieństwo CDNIM do Avika to czuć dopiero w bazie gdzieś po 2 godzinach. Żaden Armaf którego wąchałem (EdT, EdP, Limited, Parfum)
  • Odpowiedz
@markaron czyli jesteś znawcą w temacie. Ja nie jestem, po prostu miałem 2 flaszki Avika, parę jego odlewek i klony a cała moja wypowiedź sprowadza się do tego, że nie wyczuwałem większej różnicy. Temat mnie kiedyś zaciekawił, postanowiłem spytać kilka osób postronnych (na jednej ręce Aventus, na drugiej CDNI LE) i każdy z wyjątkiem jednej babki powiedział że to ten sam zapach.

Ale nie będę się kłócić, rozumiem, że ktoś może
  • Odpowiedz
@Dieqx: Zależy o jakiej jakości mówimy. Jeśli chodzi o zapach to Zara Vibrant Leather. Niestety parametry ją dyskfalifikują jako zamiennik. potem to Loewe Essenzia EdP
  • Odpowiedz