Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ludzie zastanawiają się czy mieć dzieci czy nie mieć, a w mojej głowie takie pytania się nigdy w ogóle nie pojawiły - na przestrzeni życia po prostu nie miałem nigdy wizji posiadania potomstwa. W przyszłym roku wbijam lvl 31 także nie młodziak.

Czy ktoś z was też tak ma? Z czego to może wynikać?

#dzieci #rodzina #macierzynstwo oraz dla zasięgu #antynatalizm

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

• 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim z braku potrzeby posiadania dzieci. Tak jak niektórzy nie mają potrzeby wiązania się z kimś, uprawiania seksu etc. Jesteśmy różni i tyle. I jeszcze zarzucę tym durnym „może jeszcze Ci się odmieni”, które zawsze pada, gdy mówię, że nie chcę, nie mam najmniejszej potrzeby posiadania dzieci, nie jara mnie to.
  • Odpowiedz
Też nigdy się nie zastanawiałem, podobnie jak moja różowa.
Może to znaczy,że naprawdę nie mamy takich potrzeb. Nigdy się też nie zastanawiałem nad tym czy mieć psa, zostać prawnikiem albo czy jechać na wycieczkę do Afryki.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

- bycie Piotrusiem Panem
- brak kontaktu/słabe relacje z najbliższą rodziną, w szczególności z rodzicami; brak zaangażowania w życie rodzinne
- nierozwiązane konflikty wewnętrzne z dzieciństwa
- niskie poczucie
  • Odpowiedz
Czy ktoś z was też tak ma? Z czego to może wynikać?

@mirko_anonim: a miałeś realnie kiedyś w życiu prawdziwą miłość chociaż przez chwilę - która to łączy zarówno autentyczne przywiązanie fizyczne, jak i wdzięczność za uzyskaną rozkosz seksualną + zawiera w sobie pierwiastek przyjaźni?

Jeśli takie coś w życiu faktycznie miałeś, ale podjąłeś decyzję że nie chcesz zakładać rodziny z taką kobietą a wolisz pisać posty z anonima na
  • Odpowiedz
Czy występuje któraś z tych rzeczy?

@FreakingAwesome: te wszystkie kwestie mogą być prawdziwe jeśli spełniasz jeden podstawowy warunek tj. autentycznie masz kobietę (mężczyznę) który Ci się podoba fizycznie i jest dla Ciebie "dobry" a nadal nie chcesz dzieci.

Ergo te wymienione przez Ciebie podpunkty mogą dotyczyć takiego Kuby Wojewódzkiego i powodu dlaczego w wieku 60 lat nigdy nie miał dziecka i realnej rodziny, a nie wykopka co nawet w tej
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
skrupulatny-podróżnik-72: Większość ludzi nigdy nie ma takiej potrzeby, ani nigdy by nie miało gdyby nie kultura, którą sa indoktrynowani od malego

Zanim ludzie oszukali nature antykoncepcja dzieci po prostu powstawaly, bo s--s jest silną potrzeba.

Skoro już się rodziły to powodowały sile emocje, wszystkie zwierzęta są bardzo silnie uhormonowane na potomstwo, więc od zarania dziejów powstawała kultura opieki, rodzicielstwa, wychowania itd
  • Odpowiedz
durnym „może jeszcze Ci się odmieni”

@zssrauamaiw: póki co nie spotkałem nikogo, komu się nie „odmieniło”, więc to takie durne nie jest.
I nie, to, że teraz nie chcesz, nie ma żadnego przełożenia na ciebie za 10 lat.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
konsekwentny-lider-85: Cały sęk w tym że do dziecka trzeba mieć drugą osobę która zrobi z tobą to dziecko i będzie super otwarta na jego robienie XD w innym przypadku jeżeli nie wychowałeś się psychicznie do posiadania dzieciaka i nie masz osoby z którą byś je zrobił to dlaczego miałbyś mieć jakiekolwiek chęci je zrobić XD? Do tego jesteśmy teraz społeczeństwem super mega materialistycznym, w pierwszej kolejności stawiamy zaspokojenie materialnych rzeczy ponad
  • Odpowiedz
Większość ludzi nigdy nie ma takiej potrzeby, ani nigdy by nie miało gdyby nie kultura, którą sa indoktrynowani od malego

Bzdury

Zanim ludzie oszukali nature antykoncepcja dzieci po prostu powstawaly, bo s--s jest silną potrzeba.

@mirko_anonim: s--s jest potrzebą właśnie z powodu przedłużania gatunku. W drugim zdaniu sam sobie zaprzeczasz co do zdania pierwszego
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
niezawisły-przewodnik-65:

s--s jest potrzebą właśnie z powodu przedłużania gatunku. W drugim zdaniu sam sobie zaprzeczasz co do zdania pierwszego

@zmarnowany_czas: nie, s--s jest potrzeba dlatego, ze jest odpowiedz hormonalna, ktora steruje zachowaniem ludzi
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
niezawisły-przewodnik-65:

s--s jest potrzebą właśnie z powodu przedłużania gatunku.

@zmarnowany_czas: potrzeby seksualnie nie maja zupelnie nic wspolnego z checia posiadania potomstwa.
W szczegolnosci zanim ustalono pewne normy cywilzacyjne wiekszosc potrzeb seksualnych realizowano podczas gwaltow, po
  • Odpowiedz
nie, s--s jest potrzeba dlatego, ze jest odpowiedz hormonalna, ktora steruje zachowaniem ludzi i zwierzat.

@mirko_anonim: a jest tą potrzebą w celu przedłużenia gatunku i posiadania potomstwa.

chcialabys roziwnac ta blyskotliwa mysl? architekt tak zaprojektowal s--s? czlowiek? bog?

Programista tworzący symulację lmfao
  • Odpowiedz
a kto ten cel ustalil? Ty

@mirko_anonim: już matole napisałem, zapryszczony Sebek tworzący w piwnicy symulację

masz w Niemczech przybyszy z dziczy i tysiące przypadków gwaltow po których skutecznie lub nie okaleczono lub zabito ofiare

Miliony! Co ja mówię, miliardy!
  • Odpowiedz