Wpis z mikrobloga

@Deykun Wszystko co kocham się rozwala, i Firefox, i kbin, i Svelte. I zawsze coś nie tak z autorami. Ernest wyjątek, bo chyba choroba a nie szaleństwo albo płatny sabotaż.
  • Odpowiedz
@look997:
No typ chyba dom budował, dziecko miał (?), i po pracy pisał konkurencje dla reddita, gdzie ostatnie miesiące to było słuchanie żali społeczności na wydajność (strona często leżała), więc praca nad optymalizacją i to przy akompaniamencie narzekań. I rozchoruj się na to wszystko. Więc jak kbina odstawił to akurat dobrze z priorytetami. ;D

Szkoda, bo już była jakaś społeczność, coś co jest najtrudniej zdobyć w klonach reddita/wykopu mieć.
  • Odpowiedz
@Deykun: Tylko że napisał na repo (to ostatnie od niego info), że przekaże administrację kbinem komuś innemu, i tego najwyraźniej nie zrobił. To nie brzmi ok, ani normalnie, w ogóle brzmiało, jakby miał z tym wielką trudność.
Chorował, mówił że wraca, po czym niedługo potem zerwał z wszystkim.

A właśnie sprawnie mu szedł rozwój kbin, ale przyszła popularność, i zajął się moderowaniem zamiast rozwojem funkcji serwisu.
A rozwój funkcji też
  • Odpowiedz
@look997: @Deykun @KingaM Cześć, generalnie próbowałem swój projekt klona wykopu zrobić, programistą jestem wybitnie słabym (choć teoretycznie mam dekady doświadczenia), pomagał mi chatGPT ale słabo sobie radził z minimalnie bardziej zaawansowanym kodem. php8, mysql, laravel z założenia skrajna prostota, wersja rozwojono testowa pod adresem https://laurentius.org , strona trochę nie działała w związku z zmianami na serwerze ale odpaliłem, postawiłem repo na githubie na razie prywatne bo się trochę
  • Odpowiedz
@noHuman:
Chcesz kodować coś to koduj, ale z platformami społecznościowymi daj sobie spokój. Zabije twój entuzjazm brak społeczności, coś co będzie zupełnie niezależne od poświęconego czasu. Też to, że twój klon będzie gorszy niż 30 innych klonów które można znaleźć na githubie w 30 minut. O kosztach hostowania tego później nie pisze, bo to by ci dało fałszywą nadzieję, że jest jakieś później. 100 na 100 serwisów tego typu upada.
  • Odpowiedz
No typ chyba dom budował, dziecko miał (?), i po pracy pisał konkurencje dla reddita, gdzie ostatnie miesiące to było słuchanie żali społeczności na wydajność (strona często leżała), więc praca nad optymalizacją i to przy akompaniamencie narzekań. I rozchoruj się na to wszystko. Więc jak kbina odstawił to akurat dobrze z priorytetami. ;D

@Deykun: jeśli dobrze pamiętam, to jego zniknięcie było związane z chorobą, ale pisał też coś niedługo wcześniej
  • Odpowiedz