Wpis z mikrobloga

#przegryw rozpoczęcie życia w zupełnie innym miejscu(z uwagi na przegrywizm to chodzi mi yu o polske) w wieku 25/26 lat ?
Wiem za bardzo to pewnie romantyzuje ale dla mnie to chyba jedyna szansa na poprawe jakości życia
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@ff99plpowrot: to jest dobry pomysł dla 20 i 60 latka, ludzie na całym świecie tak robią ale do tego trzeba być normikiem a nie przegrywem więc dowiesz sie kim byłeś po fakcie
  • Odpowiedz
  • 1
@ff99plpowrot wiesz, tak po prawdzie to miejsce nie ma znaczenia. Jeśli wyjedziesz dziś i po dotarciu na miejsce jutro, nadal będziesz taki jak dziś (czyli po przybyciu w nowe miejsce taki, jaki byłeś wczoraj) to nic się nie zmieni zasadniczo. Na początku będzie wow i szok ogólny wynikający że zmiany otoczenia. Pytanie jest czy Ty także się zmienisz, najlepiej gwałtownie jak gwałtownie zmieniło się Twoje otoczenie przez to, że wyjechałeś. Jeśli
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
No i... Jeśli się otagowales jako przegryw to więcej niż pewne, że aktualnie i tak jesteś sam. Nikt Cie nie zna/mają w dupie Ciebie. A to znaczy nic innego, że zamiast zmieniać otoczenie i wyjeżdżać by zmienić Siebie, możesz od razu wyjść z założenia, że nikt Cie nie zna/każdy ma Cię w dupie i już teraz, tu gdzie jesteś teraz zacząć się zachowywać, zacząć być tym kim Ty chcesz.

@Voww:
  • Odpowiedz
  • 0
@ff99plpowrot no tak częściowo nie mam racji. Rodzice owszem, to zasadniczo (wiadomo zależy od konkretnego przypadku) są jedyni ludzie, którzy nie mają Cię/Mię w dupie. Nawet z tymi kolchozowymi znajomościami to oczywiście nie jest system 0 i 1. Ma w dupie totalnie (0) i jest w pełni Ci oddany i w ogień by skoczył (1). To zawsze będą któreś z pośrednich nastawieni do Ciebie. Poza wspomnianymi (choć jak znowu wspomniano -
  • Odpowiedz