Wpis z mikrobloga

Mireczki, mam problem ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Nie mogę dodać karty lubej do mojego portfela google. Założyliśmy konto w PKOBP na jej dane bo ja już tam mam konto. Chodziło nam o to by mieć osobne konto na rachunki, zakupy itd. Miałem ogarnąć konto wspólne ale w sumie wyszło tak że założyliśmy na selfie na jej dane bo nie było czasu iść do banku..
Wszystko ładnie przeszło, karta już przyszła, aktywowana pinem. Gdy dodaje do swojego portfela google to nie pyka - jest napisane "coś poszło nie tak - nieprawidłowy argument". Taka informacja wyświetla się po weryfikacji karty i potwierdzeniu jej w aplikacji iko na innym urządzeniu. Oczywiście adres i dane przy dodawaniu partnerki, nie moje. Nie mogę tego ogarnąć.
Miał ktoś tak?

#iko #ipko #googlepay #pkobp #banki #bankowosc #google #nfc #pytaniedoeksperta
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@EkspertPKO Rozumiem. Czyli powinniśmy iść do placówki i zrobić konto wspólne i mieć dwie karty? Dlatego chcieliśmy żebym ja miał dodaną do Google pay a partnerka by ją miała fizycznie. Tak to byśmy musieli pilnować żeby na jednej i na drugiej karcie zrobić minimum 5 transakcji w miesiącu
  • Odpowiedz
  • 0
Ogarnąłem. W profilu google pay musiałem zmienić jeszcze numer telefonu na dziewczyny. Karta dodała się poprawnie i działają płatności. Nawet jak w profilu zmieniłem numer telefonu na swój poprzedni wszystko działa ( ͡º ͜ʖ͡º)

Problem solved ()
  • Odpowiedz