Wpis z mikrobloga

Chcesz jechać wynajmować pokój 1-os. w jednym z tych dwóch miast i pracować sobie jako cieć za najniższą krajową.

#wroclaw #poznan #pytanie

Które miasto wybierasz?

• Wrocław 43.4% (66)
  • Poznań 56.6% (86)

Oddanych głosów: 152

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
jako cieć możesz pracować i w powiatowej a najem będzie tańśzy

@Rad-X:
No właśnie nie mogę. Od roku nie mogę znaleźć pracy, prawie w ogóle ofert nie ma. Mieszkam w Polsce B na totalnym zadupiu.
  • Odpowiedz
@zyje_zyciem: tak, skoro twoją ambicją jest szukanie pracy po najniższej albo jeszcze mniejszej niż minimalna, to taką pracę znajdziesz w powiatowej.

Ale szukasz pewnie miejsca do pierdzenia w stołek byle nie w domu, dlatego tylko szukasz ciecia.
  • Odpowiedz
  • 0
@Rad-X:
Jestem osobą niepełnosprawną. Daruj sobie te złośliwe komentarze o lenistwie. Nie chodzisz w moich butach i nie wiesz skąd przychodzę więc mnie nie oceniaj swoją miarą. Mam problem z utrzymaniem się w jakiejkolwiek pracy
  • Odpowiedz
@zyje_zyciem: Wrocław ma więcej miejsc pracy w korpo, zwłaszcza IT, ma też ładniejsze ścisłe centrum, głównie ze względu na klimatyczne kanały i wyspy. Cała reszta lepsza w Poznaniu. Jednak z tego co piszesz to może niekoniecznie potrzebujesz tak dużego miasta. W Lubuskiem jest kilka mniejszych miast gdzie powstało niedawno całkiem sporo inwestycji, a koszty utrzymania miałbyś zauważalnie niższe.
  • Odpowiedz