Wpis z mikrobloga

Mirki z #buty #streetwear #nike #af1 pomóżcie proszę, bo mnie szlag trafi.

Kupiłem AF1. Mam je równo tydzień. FZ0627-010, made in Vietnam, kupione na Zalando.

Wyglądają jak na picrel. O co k---a chodzi? Pęknięcia nie ma, ale te zgięcia są paskudne, co dziwne - tylko na lewym bucie.

Rozmiar IMO dobry - dobrany tak jak zawsze, czyli 0.5 rozmiaru większe niż rozmiar w który stopa wchodzi na ciasno.

Fejura dostałem? Mogę podesłać jakieś foty żeby zrobić legitcheck jak ktoś ogarnia temat lepiej niż ja.

Narzeczonej 3-letnie białe AF1 używane jako daily wyglądają lepiej. Sam mam też drugie AF1, białe CT2302-100 (też Wietnam), mam je ponad rok i też się tak nie pogięły jak te czarne, a mam zdecydowanie za duży rozmiar (44.5 chyba, gdzie czarne mam 43).

To już nawet jak miałem 100% fejurowe CW2288 to po 3 tygodniach miały skórę jak nową - tylko poduszka wybuchła XD
tpvddd - Mirki z #buty #streetwear #nike #af1 pomóżcie proszę, bo mnie szlag trafi.

...

źródło: temp_file2029800208911172309

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tpvddd @tpvddd po prostu ta część skóry jest z mniej pożądanej części krowy, na przykład z okolic brzucha. Nike zleca swoim podwykonawcom żeby używali jak najwięcej ze skór które kupują więc zdarza się że jest i taki kawałek.
Do tego jeszcze dochodzi duża warstwa farby na wierzchu tej skóry co potęguje efekt.
  • Odpowiedz
@tpvddd buty z podłej jakości "skóry" z dużym dodatkiem plastiku xD z tego co można zobaczyć w necie to te buty się gna już po pierwszym spacerze
  • Odpowiedz
@tpvddd polecam takie usztywnienia wkładane specjalnie do force’ów, plastikowe. Mam 4 pary, zwykłe białe są najgorsze, nawet te usztywnienia nie pomagają.
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@death070 @tomek_wcale_nie_tomek @alaskan_pipeline @runieeee @drymz

Wołam bo sprawa rozwiązana, a może komuś się przyda - zgłosiłem reklamacje 1.11, w ten sam dzień dostałem etykietę żeby buty zwrócić (mimo że to było święto, a mail nie wyglądał jakby był automatyczny), 5.11 paczka wyszła ode mnie, a dziś dostałem maila, że na dniach przyjdzie zwrot całej zapłaconej kwoty - ogromny plus z mojej strony dla Zalando.
  • Odpowiedz