Wpis z mikrobloga

#ukraina

Podoba mi się dzisiejszy odcinek w HR z Bartosiakiem xd Normalnie jakbym oglądał mecz piłki nożnej. Ta ekstrapolacja w-------u na boisku do polityki międzynarodowej xD i identyczne argumenty oszołomów z wykopu:

Panieee... z tą Holandią to myśmy wygrali. Tzn. przegraliśmy, ale wygraliśmy!
Panieee bo zła grupa ale coś tam ktoś tam Francja 0 goli panie w grupie Francja 0 goli a my szczeliliśmy 5 goli. 500 czołgów wysłaliśmy panie a Niemce tylko hełmy wysłali!!!

PANIE a jaki ten nasz trener był seksi ubrany, mmmmmmmmmmmm

I mówię poważnie :D Byłem na tagu MECZ I tam było zwycięstwo. Co prawda w-------e i ostatnie miejsce w grupie, ale hej! Wygraliśmy :D

I teraz to samo, no na tagu Ukraina. Że to Zełeński się kompromituje, że to Niemcy się kompromitują, że to Amerykanie się kompromitują... a my wygraliśmy :)

A tymczasem... moim zdaniem, zdaniem Zychowicza i Bartosiaka również. Ukraina jest słaba i dała się najechać = przegrywy. I Polska Husaria też jest słaba, dlatego nawet taki Zełeński (słaby) na nas pluje.

Tak wygląda smutna rzeczywistość... potężnych zwycięzców MORALNYCH ;] #polityka
Thorrand - #ukraina 

Podoba mi się dzisiejszy odcinek w HR z Bartosiakiem xd Normaln...
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Thorrand: Nasi nie mogą nawet odlać się bez pozwolenia, tymczasem Koreańce wysyłają nie hełmy, nie czołgi, nawet nie samoloty ale tysiące żołnierzy na front. Ja już się nie dziwię że Zełenski nerwowo nie wytrzymuje xD
  • Odpowiedz
  • 3
@Gother:

Panie. A Ty nie odnotowałeś sukcesu? Przecież to sukces Polski, że Polska nie wysyła ludzi, a Koreańce tak. Nawet Robertkk memy wrzucał, że głodni żołnierze w łachmanach są wypychani na wojnę, bo tam będą lepiej jeść...
No i trener ładnie się ubrał. To chyba ważne!
  • Odpowiedz
@Gother:
Nie wiem czy zauważyłeś pewną subtelną różnicę, ale Korea Północna nie musi się obawiać eskalacji ze strony Ukrainy, bo Ukraina nie jest mocarstwem atomowym. Natomiast Zachód już musi się liczyć z potencjalną eskalacją ze strony Rosji.
  • Odpowiedz
  • 0
@Fennrir:

Ale Korea Północna mogłaby się liczyć z czymś innym. Np. z jakimiś sankcjami, z... czymkolwiek. Że mogliby coś stracić :) Ale tak to jest, gdy jest się mocarstwem MORALNYM i się palcem pokazuje kto jest dobry, a kto zły (na tagu, na wykopie).

A finalnie nie zaproponowaliśmy ani my, ani Ukraińcy, ani USA, niczego... ani Iranowi, ani Korei Północnej, żeby tego nie
  • Odpowiedz
@Thorrand: Problem w tym że te 12 tys. głodnych żołnierzy w łachmanach to wciąż większa wartość bojowa niż 0 świetnie wyposażonych Natowskich żołnierzy.
@Fennrir No dobra ale może Korea Północna powinna się obawiać eskalacji ze strony USA czy coś no ale Sleepy Joe gdzieś zniknął. Bo na razie to trochę nie fer, że ruskie i ich sojusznicy mogą eskalować bez żadnych konsekwencji a Zachód się nawet bał na początku
  • Odpowiedz
@Thorrand
To jest właśnie problem z sankcjami, jak się ich dowali za dużo to już nie da się ich użyć jako narzędzia nacisku.

@Gother
Znowuż - Koreę Północną też Zachód musi traktować dosyć poważnie bo wiadomo że mają nuki i rakiety zdolne do ich przenoszenia. Oczywiście są w tych technologiach daleko za USA,Rosją czy Chinami i nie wiadomo jak z celnością, ale chyba wychodzą z założenia że lepiej nie ryzykować.
  • Odpowiedz
  • 0
Problem w tym że te 12 tys. głodnych żołnierzy w łachmanach to wciąż większa wartość bojowa niż 0 świetnie wyposażonych Natowskich żołnierzy.

@Gother:

Ja się z tego nie śmieję:) Śmieją się wykopki, roberciki, że już ponoć Ukraińcy zabili pierwszych azjatyckich wojownik... samurajów
  • Odpowiedz
@Thorrand: Nie jesteśmy słabi, po prostu nie mamy wyboru, polskim interesem narodowym jest śmierć r0sjan, więc Ukraińcy nie muszą prosić się o nasze wsparcie w tym temacie i sobie pogrywają.
  • Odpowiedz