Aktywne Wpisy

Hej, do końca tygodnia pracuje w większym januszeksie biurowym. Po oznajmieniu swojej decyzji o zmianie pracy większość się na mnie obraziła i skazała na ostracyzm "społeczny" na ostatnie dni mojej pracy. Mam wrażenie że w takich firmach większość załogi to ofiary syndromu sztokholmskiego. Proponowałem że dokończę swoje sprawy do końca miesiąca, ale szefowa się obraziła i kazała zawijać mandzur wcześniej. Chęć zarabiania więcej niż 4000 netto to jest obraża majestatu dla "królowej"

Atreyu +73
No a po przegraniu Kamali Biden może odpuści kroplówkę i rzeczywiście zacznie wysyłać cały ten sprzęt co leży na pustyni bo co ma do stracenia? Przez te 2 miesiące jak będzie chciał to wyśle dużo, chyba że będzie mieć w dupie co się stanie z Ukrainą za Trumpa. No a zresztą swoją drogą te bieda pakiety po kilkaset mln $ co on teraz wysyła to równie dobrze możemy Trumpowi za nie płacić i wysyłać to na Ukrainę.
#ukraina
a) Zelenskiemu: utniemy wam wsparcie
b) Putinowi: damy ukrainie wszystko czego potrzebuje
Problem nie jest w czasowym zawieszeniu broni, tylko z gwarancjami.. ze nie nastapi kontynuacja wojny za rok czy dwa. Nikt nie bedzie chcial dac gwarancji ukrainie. Bo gwarancje rownaja sie z tym ze bedzie tam trzeba umiescic zolnierzy. A jesli Putin odmrozi wojne, to bedzie trzeba przystapic do
Niestety, nawet jak coś się zmieni w tym temacie, to będą się Niemcy czy Francja sami stockowac, bo magazyny puste. Na szczęście Polska dalej będzie próbowała kupić coś ze Stanów z dostawą na 2030-2040. Po co produkować, skoro można kupić