Wpis z mikrobloga

• 0
@OrzechowyDzem aż tak to nie, ale będę wrzucał co i jak
@przemu321 No ja oglądałem różne testy i zaryzykuję tym app. Profili zamkniętych nie robię bo nie mam bladego pojęcia jak i gdzie to się wpuszcza, zresztą nie licząc sanek i wahaczy to Skoda bardzo zdrowa.
@walokid o to się nie boję ;)
  • Odpowiedz
@Gandezz: Mam nadzieję że Superby z tych lat nie gniją tak jak Octavie 2. Jeśli tak to machajacypapaj.jpg. Też myślałem że nie mam rdzy, jak się zaczęło jej ogarnianie to dziury zostały. A auto salonowe, od nowości miałem.
  • Odpowiedz
  • 1
Oczyszczane ile się da, głównie skupiałem się na grubej rdzy, bo środek który stosuje można bez problemu kłaść na rdzę nalotową, odtłuszczone, za chwilę będę malował
Gandezz - Oczyszczane ile się da, głównie skupiałem się na grubej rdzy, bo środek któ...
  • Odpowiedz
  • 1
@AnalLog z tego co wiem to nie, ponoć były robione w ogóle z innej blachy.
@JonaszSynGrazyny czemu miałby być śmiertelny?
@open_or_die wiem, klasyka, też na dniach będę czyścił, wcześniej miałem (w zasadzie dalej mam) Octavię 1, znam temat
@cwlmod kurde tylko ja właśnie niedawno kupiłem ten samochód, więc jest "nowy" ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Gandezz to i tak wyjdzie za jakiś czas, będzie korodowało pod farbą. Te marketowe środki są do niczego.
Konserwacja podwozia ma tylko sens w profesjonalnych warsztatach gdzie nakładają ci warstwę poliuretanową/polimerową.
Mam nadzieję że robisz to w kanale bo na widok tego podnośnika już czuje ból w plecach.
  • Odpowiedz
  • 0
Zasmarowane preparatem APP R Stop, gdzieniegdzie już nawet przeschło, na razie to zostawiam i idę do domu robić obiad, później będę nakładał grunt.
Gandezz - Zasmarowane preparatem APP R Stop, gdzieniegdzie już nawet przeschło, na ra...
  • Odpowiedz
  • 0
@Abadulahoson oczywiście że za dwa/trzy lata to może coś wyjdzie (a może i za rok), ale lepiej zrobić cokolwiek nic nie robić nic ;)
Na sam koniec i tak nałożę środek bitumiczno-kauczukowy.
Niestety wszystko na kobyłkach ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@qmato po dziurach jeżdżę zbyt wolno żeby samo odpadło ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ
  • Odpowiedz
@Gandezz: Miałem takiego u pracodawcy jako służbowe nowe z salonu pomiędzy 2008-2010 rokiem i wtedy te auto było mega. Ja z 3 razy nim jechałem jako pasażer i raz jako kierowca, a wtedy też był na tej firmie służbowy VW Passat z 2006 roku w sedanie i kierowca etatowy właśnie Skodę stawiał nad Passatem. Działaj z rudą, bo auto silnikiem i zawieszeniem warte doprowadzenia do dobrego stanu;)
  • Odpowiedz
@Gandezz: Ja bym sobie darował bituminę. Grubą warstwę epoksydu na 2/3 warstwy wystarczy. Raz, że i tak za 2 lata wylezie ruda szmata chyba, że to wypiaskujesz + R Stop + Epoksyd i jeszcze szuwaks + wosk to wtedy wyjdzie za 4-5 może dłużej. Z bituminami jest ten problem, że jak pojawia się rdza one zachowują się jak guma i jak pod taką bituminą zbierze Ci się wilgoć to zamiast
  • Odpowiedz
  • 0
@Sylwiusz89 no dla mnie samochód mega, tym bardziej że przesiadłem się po 9 latach jazdy Octavią 1 (która w sumie i tak była bardzo dobrze wyposażona jak na tą klasę).
Kolega który ma Passata z tego samego okresu produkcji też jak zaszedł do Superba to mówi że lepszy jakiego fura.
@bramborak No widzisz a wielu ludzi właśnie poleca położyć bitum. Sam nie wiem, na pewno położę ten grunt epoksydowy, W
  • Odpowiedz