Wpis z mikrobloga

#rower #gravel #rowerelektryczny #mtb

Cześć

Zmieniam pracę i czeka mnie dojazd 20km w jedną stronę. Będę jeździł z przedmieść Krakowa w okolice centrum. Pojawił się u mnie pomysł żeby pośmigać trochę na rowerze. Kiedyś jeździłem dużo na mtb/enduro (team hornet).

Jaki rower polecacie? Będę wdzięczny za pomysły i propozycje.

Myślałem o czymś z wsparciem elektrycznym żeby się nie zajechać. Po krótkim riserczu natknąłem się na https://kross.eu/pl/poprzednie-kolekcje/esker-hybrid-2-0-ms-349-khaki-czarny-polysk, czy to będzie dobry wybór?

Moje parametry to 176cm wzrostu, waga 100kg.
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@monty16k: Dzięki za info. Jest jakiś rower który możesz polecić?

Ewentualnie mam możliwość dołożenia napędu do obecnego Horneta który spokojnie spełnia wspomniane parametry. Jest sens się w to bawić?
Jedyne co mnie martwi przy modyfikacji to ewentualny problem z dobraniem i montażem błotników, jednak to ma być rower na dojazdy i czasami pewnie będę jeździł po/w deszczu.
j
  • Odpowiedz
@lew_archer: jak dojazdy od strony zakopianki to silnik centralny lub tylne koło wolnobieżne - 8x8 nawój. Jak z pozostałych okolic - obojętne. Tak jak ci pisano - bateria 350, to tyle co nic, szczególnie dla huba.
  • Odpowiedz
@lew_archer: Jak dla mnie żadnego wspomagania nie potrzebujesz, sam dojeżdzam z okolic Krakowa do centrum (18km w jedną stronę) i na gravelu średnie potrafią mi aktualnie wychodzić po 26-27km/h, wspomaganie będzie Ci działać 10% czasu, a baterie, która kilkanaście kilo waży trzeba wozić.

Weź się przejedź na zakopiankę i potestuj sobie gravele/mtb ze sklepów rowerowych (jest trek, cube, cannondale, scott, ridley, romet, specialized, dekatlon oczywiscie też).

Jeśli chodzi o docelowy
  • Odpowiedz