Wpis z mikrobloga

#kontomierz Od prawie roku używam apki KONTOMIERZ do budżetu domowego i sprawdzała się rewelacyjnie. Sprawdzała, bo miesiąc temu wywaliło mi błąd przy imporcie, a z supportem nie ma żadnego kontaktu i nie mogę nic zrobić. Na FB też nie odpisują (pewnie prowadzi to inna agencja marketingowa). Wyczytałem coś takiego że twórcy wstrzymali rozwój / wsparcie aplikacji przez problemy finansowe - trochę dziwne, bo jakoś od czerwca apka przestała mieć darmowe opcje i za każdy import trzeba zapłacić.

W każdym razie czy znacie jakieś sensowne alternatywy dla budżetu domowego z importem danych z banku? Ja znalazłem tylko easybudżet - polska apka, płatna chyba 25 zł miesięcznie, a importy robi się ręcznie przez plik CSV.

No chyba że ktoś mi powie jak mam naprawić swoje konto w KONTOMIERZU, bo nie mogę zaimportować danych, bo pisze że wystąpił błąd i mam się skontaktować z supportem xd A jak usunę konto bankowe, to boje się że mi się wszystkie dane usuną xd A akurat tej apki mi się świetnie używało i wolałbym na niej zostać.

#finanse #wydatki #budzet #aplikacje
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@JEST-SUPER: Dobra jak ktoś trafi w przyszłości na ten umarły wątek niczym na elektrodzie - to rozwiązałem ten problem. Nie usuwać konta, a dopłacić te 3 zł za dodanie kolejnego rachunku bankowego - tylko zamiast dodawać rachunek, to klikacie ZALOGUJ SIĘ NA TEN SAM - i wtedy robicie jakby ponownie połączenie rachunku z tym kontem bankowym. Ponownie udzieliłem zgody w banku i wszystko przeszło i działa ponownie.

Błąd na 99%
  • Odpowiedz
@JEST-SUPER: Właśnie poszukuję aplikacji do zarządzania finansami. Kontomierz wygląda dobrze, ale nie zachęca mnie to o czym piszesz, że nie ma supportu :O Coś się zmieniło w tej kwestii?
  • Odpowiedz
  • 0
@c3sunn: Supportu zdaje się dalej nie ma, nic nie widziałem nowego na fejsie - aczkolwiek ja myślę że ich profil na fejsie prowadzi zewnętrzna agencja marketingowa, która ma robić tylko posty o finansach, bo tam nic innego nie ma. Natomiast sama aplikacja mi działa bez problemu, odkąd doszedłem co się stało ostatnio xd No, poza 1 rzeczą - jak chce połączyć wydatek ze zwrotem, żeby się skompensował i nie liczył
  • Odpowiedz
@JEST-SUPER: Ok, a powiedz mi proszę, czy w tej aplikacji widać ile będziesz miał pieniędzy za miesiąc, za pół roku itd? Czy można wpisać koszt i kliknąć, że powtarza się co miesiąc?
  • Odpowiedz
  • 1
@c3sunn: W planerze sobie możesz dodawać zaplanowane wydatki i zaplanowane przychody i on Ci to liczy biorąc pod uwagę ile masz aktualnie w portfelu / na koncie pieniędzy i potem pokazuje na wykresie ile będziesz miał pieniędzy w każdym miesiącu. Można tam też widziałem ustawić cykliczność, że płatnośc powtarza się np co miesiąc, ale ja z tego akurat nie korzystałem.
  • Odpowiedz