Wpis z mikrobloga

Naprawdę zepsuli wyszukiwarkę Allegro – próbuję kupić biel tytanową i gumę arabską razem, a pokazuje mi tylko jakieś farbki zamiast czystych odczynników. Dopiero kiedy wpisuję frazę „guma arabska i biel tytanowa” z dodaniem słowa „Biomus” przy bieli, udaje mi się znaleźć to, czego szukam. Ale gdy wpisuję po prostu „guma arabska i biel tytanowa”, tej oferty od Biomus już nie ma. Szkoda, Allegro – wielkie dzięki za ten „ulepszony” feature. Sarkazm!

Tydzień temu chciałem kupić używany monitor z funkcją Flicker-free i również nie pokazywało właściwych wyników. Shame on you, Allegro. Monopole powinno się zwalczać!

#allegro #zakupy #afera #programista15k #heheszki #januszebiznesu
qwerty7 - Naprawdę zepsuli wyszukiwarkę Allegro – próbuję kupić biel tytanową i gumę ...

źródło: all

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MisterMinister: teoretycznie nie znika, masz możliwość wybrania kraju wysyłki dla każdego szukanego produktu z osobna (jak klikniesz w nie w kolumnie po lewej)
W praktyce utrudnienie życia klientom, allegro w pigułce
  • Odpowiedz
@qwerty7: Szukałem ostatnio soli fizjologicznej. W zgrupowanych ofertach są normalne, pudełko 30 szt., ale też 10 szt., 2 pudełka, 3 pudełka i 5 pudełek. I co jest na samym początku? Oczywiście ta jedyna oferta na 10 szt. z ceną 60% najtańszej 30 szt., czyli de facto prawie dwa razy droższa od niej.
Pół biedy, bo szukałem konkretnej i ta zgrupowana była dla mnie jak wcześniej bez grupowania. Ale gdybym chciał
  • Odpowiedz
  • 0
@qwerty7 nie jestem w stanie sobie wyobrazić ze ktos nie celowo psuje portal i tak istotna część jak wyszukiwarka. dodatkowo nie ma juz opcji wyszukiwania w opisach ofert.
  • Odpowiedz