Wpis z mikrobloga

Naprawdę zepsuli wyszukiwarkę Allegro – próbuję kupić biel tytanową i gumę arabską razem, a pokazuje mi tylko jakieś farbki zamiast czystych odczynników. Dopiero kiedy wpisuję frazę „guma arabska i biel tytanowa” z dodaniem słowa „Biomus” przy bieli, udaje mi się znaleźć to, czego szukam. Ale gdy wpisuję po prostu „guma arabska i biel tytanowa”, tej oferty od Biomus już nie ma. Szkoda, Allegro – wielkie dzięki za ten „ulepszony” feature. Sarkazm!

Tydzień temu chciałem kupić używany monitor z funkcją Flicker-free i również nie pokazywało właściwych wyników. Shame on you, Allegro. Monopole powinno się zwalczać!

#allegro #zakupy #afera #programista15k #heheszki #januszebiznesu
qwerty7 - Naprawdę zepsuli wyszukiwarkę Allegro – próbuję kupić biel tytanową i gumę ...

źródło: all

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 106
@qwerty7: też myślę, że zakupy na Allegro się pogorszyły. Ogrom ofert z Chin, gorsze wyszukiwania. Sporo kupuję to widzę że nieraz w wyszukiwarce w letyshops widzę więcej niż w oryginalnej apce allegro. Coraz więcej czasu mi też szukanie właściwych rzeczy zajmuje. Trzeba filtrować, sortować
  • Odpowiedz
  • 0
w przypadku opcji "szukaj wielu", czyli tej co używałeś, znika opcja wyboru kraju wysyłki,

spróbujemy oszukać system: https://allegro.pl/szukaj/multi?phrases=guma%20arabska&phrases=biel%20tytanowa&categoryId1=256382&miejsce-wysylki=polska

@MisterMinister: Po zastosowaniu Twojego 'patentu', w ogóle nie pokazuje żadnych odczynników chemicznych, tylko farby malarskie, mimo że wszystkie firmy handlujące odczynnikami są z Polski. Normalne wyszukiwanie zwróciło jakieś odczynniki na czwartej stronie, ale bez oferty Biomus, nawet ukrytej w 'wybierz inną ofertę' (sprawdziłem).
  • Odpowiedz
@qwerty7: Nie wiem czy o to Ci chodzi, ale trzeba ustawić kategorie "Zdrowie" dla gumy i bieli. Dodaj też dostawa do wtorku i tym sposobem odfiltrujesz te gówna z chin
  • Odpowiedz
@qwerty7: Wychodzi na to, że pora się przeprosić ze internetowymi sklepami branżowymi, zapłacić te kilkanaście złotych za przesyłkę. Przynajmniej da się znaleźć i kupić to, czego faktycznie potrzebujesz, bo takie sklepy mają normalne katalogi, podkategorie i filtry.
  • Odpowiedz