Wpis z mikrobloga

jak wygląda u was sytuacja u znajomych z mieszkaniem? dostali od rodziców, dostali na wkład własny, mieszkają z rodzicami, wynajmują mieszkanie/kawalerkę samemu/z kimś? ja mam 23 lata i głównie mam znajomych w tym wieku i raczej większość na wynajmie kawalerki lub mieszkania, jeden dorobił się na kupno tbsa, mała część z rodzicami #nieruchomosci
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dlaczegoja321: Przykre będzie to co napiszę ale niemal wszyscy moi znajomi dostali domy plus mieszkania do tych domów od rodziców. Żyję w zasranej bańce otoczona bananami. Dramat.
  • Odpowiedz
@dlaczegoja321: w wieku 23 lat 1/3 mieszkała w akademikach, reszta na wynajmie. Nieliczni w mieszkaniach kupionych przez starych.
25-26 ludzie kończyli studia, sypnęło kilkoma ślubami i wtedy cześć pobrała kredyty, ale sporo było na wynajmie. Cześć kupiła dziurę w ziemi z terminem oddania na 28-30 urodziny.
Dziesięć lat później większość spłacala jeszcze kredyty na pierwsze 60-70m dwie sypialnie. Pojedyncze osoby sprzedały pierwsze mieszkanie i kupiły szeregowke, większe mieszkanie. Pojedyncze osoby
  • Odpowiedz
ja mam 23 lata i głównie mam znajomych w tym wieku i raczej większość na wynajmie kawalerki lub mieszkania

@dlaczegoja321: W wieku 23 lat to żaden z moich znajomych nie miał mieszkania, nawet banany. Ale to były trochę inne czasy, ludzie nie myśleli od matury o kupnie mieszkania ASAP, bo "beton zawsze up".
  • Odpowiedz
@dlaczegoja321 27lvl, jeden znajomy dostał dom, jeden wkład na mieszkanie, inny całe mieszkanie, kilka par załapało się na bk2. Większość jednak wynajmuje, trochę przez elastyczność, ale głównie wiadomo przez co ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@dlaczegoja321: Mam spory zakres znajomości, więc są tacy, którzy dostali nic, inni dostali na wkład własny, a jeszcze inni dostali mieszkanie od rodziców. Rekordzista miał zakupione mieszkanie w centrum wojewódzkiego, które teraz jest warte pewnie około 1.5mln.
  • Odpowiedz