Wpis z mikrobloga

Taki tam Mnich. #tatry

Szedłem na szpiglasowy wierch. Wiatr, mgła, deszcz, samo gęste. Przed szczytem miałem odrobinę wątpliwosci, ale wszedłem.
Tego dnia spotkałem tylko dwie kobiety na szlaku, pod samym szczytem. Lubię takie warunki, szkoda tylko że mgła.
Czyste_Buty - Taki tam Mnich. #tatry 

Szedłem na szpiglasowy wierch. Wiatr, mgła, de...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@2-aminopirydyna zgadza się.
Po drodze spotkałem czterech koleżków, gdzies na wysokosci moze… 1500?! I zawracali mnie XD mowili ze zmoknę, ze wieje, ze to ze tamto.
Nie zebym się chwalił, ale na warunki zimowe i deszcze jestem bardzo przygotowany, natomiast koleżka który mi tak opowiadał to tak: buty typu Vansy (narzekał że ślisko) kurtka puchowa pikowana XD nasiąkła mu jak gąbka, zwyczajne leszcze. Takich doradzaczy to ja nie lubię, weszli na
  • Odpowiedz
@Czyste_Buty: znam to dobrze, ja w taką pogodę robiłem MPpCh z ziomeczkiem poznanym na szlaku i w międzyczasie spotkaliśmy aż jednego gościa XD. Albo kiedyś sobie szedłem na Kopę i stamtąd na Kasprowy i Świnicę to spotkałem jedną grupkę kolesi co tylko mówili bym uważał, bo u góry głowę urywa XD i jedyne żywe stworzenia jakie spotkałem na odcinku Kopa - Świnica - Murowaniec to stado kozic XD.
  • Odpowiedz
  • 1
@2-aminopirydyna: haha XD a wyobraz sobie… ze zdarzały się smiertelne wypadki na… kopie. Jak to mozliwe? Xd

A chłopka to bardzo lubię, zimą sie fajnie chodzi jak jest warun, to nawet na dwa czekany mozna dziabać ten odcinek za klamrą.
Dla kogoś to pestka, a dla innego kogoś wyzwanie.

Najlepsze: ten ziomeczek miał ubrane stuptuty i pyta mnie strofująco „ gdzie
  • Odpowiedz
@PustyCzlowiek to nie tak. Od razu poznasz łazika i miejskiego szczura. Szczerze, to mi tez sie nie chcialo isc, ale priorytetem były wedrówki. Poczatkowo chcialem isc do dolinki za mnichem, ale uznałem ze wcale nie jest źle, zwykły wiatr i tyle. A droga na szpiglas jest chyba łatwiejsza niż na nosal XD no wiec… no o czym tu gadac :D tego dnia na szlakach ludzi nie było, srodek tygodnia, deszcz itd…
  • Odpowiedz
@Czyste_Buty: z mgłą lepiej uważać, niedawno złapało mnie takie gęste, że gdyby nie latarki na głowie, to nie widziałbym znajomego, który stał dosłownie parę metrów ode mnie ( ͡ ͜ʖ ͡) szlaku szukaliśmy zastanawiając się, czy kamienie pod nami wyglądają jak chodnik i co chwila sprawdzając gps XD
  • Odpowiedz