Aktywne Wpisy
mickpl +285
Przejżałem tik-toki, płacze, twittera i chciałbym zapytać o której dokładnie wjeżdżają do nas ci Rosjanie, bo chciałbym się jeszcze spakować.
#usa
#usa
Habebok +22
Hejka Mircy i Mirabelcy!
Przygarnęliśmy z dziewczyną takiego małego kotka i zastanawialiśmy się nad imieniem dla tego stwora, wiec chętnie wysłuchamy waszych propozycji!
Wybierzemy prawdopodobnie imię, które zdobędzie najwięcej plusów i nie będzie zbyt wulgarne! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niestety nie mam 10 czekolad do przecięcia dla zwycięzcy... (
Przygarnęliśmy z dziewczyną takiego małego kotka i zastanawialiśmy się nad imieniem dla tego stwora, wiec chętnie wysłuchamy waszych propozycji!
Wybierzemy prawdopodobnie imię, które zdobędzie najwięcej plusów i nie będzie zbyt wulgarne! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niestety nie mam 10 czekolad do przecięcia dla zwycięzcy... (
Dalej można stworzyć nowy system operacyjny, a nie kolejne distro linuxa, dalej można zostać nowym konkurentem na rynku CPU i GPU, 3 marki na krzyż (Intel, Nvidia, AMD) to nie jest wielka konkurencja. Wystarczy chcieć
#programista15k
Masz x86, które robi Intel i AMD, nie ma opcji na wejście w rynek, bo to nie jest tak, że przychodzisz z ulicy i dostajesz licencję na zestaw instrukcji x86.
Arm to głównie procesory embedded. Desktopowe to masz Qualcomm i Apple. Takie Apple potrzebowało kilka lat na zaprojektowanie procesora.
Trzeba zrobic prawdziwie Polski, narodowy zestaw instrukcji JP2 i produkowac
Jak wymyślisz nową architekturę to musisz albo namówić programistów do migracji albo samemu pisać coś co zapewni kompatybilność.
Nawet jak kupisz licencję na architekturę to jest problem gdzie te procesory wyprodukujesz, nawet korporacje czekają miesiącami na uruchomienie lini produkcyjnych.