Wpis z mikrobloga

Zwracam drugi preorder i tym razem szybciej poszło niż z #cyberpunk2077, ale #rockstar robił problemy w przeciwieństwie do #cdprojektred i wtedy pewnie tych zwrotów było pierdyliard razy więcej niż teraz. Pieniążki z powrotem na koncie. W skrócie: nie popełniajcie mojego błędu i nie kupujcie #reddeadredemption jeśli nie graliście 14 lat temu bo się odbijecie, szczególnie jeśli graliście w #rdr2 . Stwierdziłem że dam szansę, bo Rdr2 to moja ulubiona gra. I niech was nie zmylą dobre oceny na steam. W tych c-------h remakach GTA chociaż poprawili kilka rzeczy a tutaj? Zero, null. Gra niby nowsza od GTA 4, ale tego nie widać. Zawiodłem się po raz kolejny na tej firmie #gry #pcmasterrace
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Karp_Molotow: a co mieli poprawić w porcie na pc?
W sensie grałem w to pierwszy raz z 10 lat temu, rok temu ukończyłem port na ps4. I ja nie widziałem nic z mechanik do poprawy.
Ale jestem ciekaw co tobie przeszkadza i jakich zmian byś chciał.
  • Odpowiedz
  • 0
@orgin246 @frutson sterowanie, jazda koniem to była udręka. W tych c-------h remakach GTA unowocześnili parę rzeczy, jak wybór broni czy radiostacji. No i immersja - w Rdr2 wejściówka do pokera kosztuje 5$, w rdr1 już 50, mogli to poprawić. To takie pierwsze wrażenia, grałem tylko 1,5h na pewno znalazłoby się więcej.
  • Odpowiedz
@Karp_Molotow: Ja grałem w gta 4 po gta 5 i rdr2 i niewiele te gry się zestarzały, nadal swietne animacje, nadal swietne fabuły itd, nic im nie odobiera fakt ze następcy prezentują znacznie barrdziej zaawansowany poziom. Sam w tego RDR1 zagram pewnie jak potanieje ale też niedawno konczyłem 2 i bardzo mnie ta gra swoją długoscią wymęczyła, miałem wrazenie ze tam jest z rodział lub dwa za dużo
  • Odpowiedz
@Karp_Molotow: tak xd, miałem 512mb i musialem bawić się w jakieś komendy starotwe, plus monitor 21:9 i problem ze skalowaniem, no sama gra też mi bardziej się pdooba niż gta 5 które było momentami zbyt niepoważne. kowbojów to conajmniej na rok mam już dosyć
  • Odpowiedz
  • 0
@kromeczek ja przegrałem w Rdr2 tyle godzin że jestem wymęczony wszystkimi otwartymi światami nawet xd w GTA 4 jeszcze mnie wkurzyli tym że radia pomieszali i pozabierali piosenki niektóre.
  • Odpowiedz
@Karp_Molotow: ja mam 80 i podejrzewam że okolice 20 zostało i nie chce mi się tego kończyć, chyba przelece resztę fabuły do końca nie bawiąc się już w łapanie przestępców czy jakieś poboczne misje bo głupio tak zostawić przed samym finałem
  • Odpowiedz
@Karp_Molotow: Ja nie grałem 14 lat temu, a gra mi się bardzo podoba, tak więc polecam nie słuchać marudzeń OPa i zagrać. Wg mnie dużo lepsza od RDR2, do którego podchodziłem kilka razy, ale to emeryckie tempo mnie odrzuca za każdym razem.
  • Odpowiedz
@Karp_Molotow: no bo co więcej pisać o porcie? nikt nie mówił, że to remake/remaster tylko właśnie port i było opisane, co będzie czyli wsparcie większych rozdzieloczości, DLSS itp
  • Odpowiedz