Wpis z mikrobloga

#obowiazkowecwiczeniawojskowe
Anony
Dostalem karte mobilizacyjna z kolorem czerwonym "wyzej wymieniony jest obowiazany w razie ogloszenia moblizacji lub czasie wojny stawic sie do czynnej sluzby wojskowej w terminie trzeciego dnia moblizacji do godz. 14:00". Zadnej daty kiedy mam sie stawic nie mam napisanej.
Czy jest mozliwosc jakos sie od tego wywinac? Mam dostarczyc 1 egzemplarz do WCR z nr telefonu i nie wiem czy mam tam isc wyjasniac czy nie.
Tak, jestem po przysiedze wojskowej i sluzbie przygotowawczej. Mam tez 2 obywatelstwo jezeli to jakos pomoze...
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mastah1: Bo trochę tutaj na wykopie było osobników co robili aferę, a później się okazało że wstawili fałszywkę wydrukowaną w domu albo 'nagle' zepsuł im się aparat w telefonie i nie mogli wykonać zdjęcia. Robiąc przy tym aferę i dolewając oliwy do ognia.
  • Odpowiedz
  • 1
@prukfiarz: A co ze zmiana meldunku na zagraniczny?
Albo rzucanie L4 za kazdym razem jak bede wzywany na cwiczenia?
Nie chce miec z ta instytucja juz nic wspolnego ani byc przez nich meczony.
  • Odpowiedz
@Mastah1: Jakbyś się na stałe wymeldował z kraju to nie wiem, raczej Interpol nie będzie Cię ścigał, ale w drugim przypadku L4 to tylko tymczasowe rozwiązanie bo tych po przysiędze ganiają do oporu.
  • Odpowiedz
  • 0
@prukfiarz: no dobra, przyjde do wku i poprosze o zmiane kategorii
Rozumiem ze musialbym miec kategorie D/E aby sie odwalili? I czy zlozenie podania wstrzymuje powolania na cwiczenia wojskowe tymczasowo az do czasu komisji?
  • Odpowiedz