Aktywne Wpisy
Rad-X +41
przewaga ryżu nad ziemniakami
- nie trzeba obierać
- jest czyste w przechowywaniu
- nie psuje się
- jak chcesz to może ci nawet maszynka go ugotować kiedy ty zajmujesz się ważnymi sprawami na wykopie.
- Ziemniaki tylko czekają aż je z spuścisz z wzroku aby wykipieć i zarzygać mazią kuchenkę
- nie trzeba obierać
- jest czyste w przechowywaniu
- nie psuje się
- jak chcesz to może ci nawet maszynka go ugotować kiedy ty zajmujesz się ważnymi sprawami na wykopie.
- Ziemniaki tylko czekają aż je z spuścisz z wzroku aby wykipieć i zarzygać mazią kuchenkę
SzarakGieldowy +45
Przecież to już nawet nie jest śmieszne. Jak agencja prasowa spółki może sr*ć do własnego gniazda i sama na siebie kręcić aferę. Dlaczego każdy z projektów, który był rozpoczęty jest zakończony bez żadnej argumentacji i audytu tylko „zabijany” jednym słowem „megalomania”. Kiedy zaczniemy patrzeć na pomysły, a nie na rząd który je rozpoczął? ( ͡° ʖ̯ ͡°) #gielda #inwestycje #meczennicypkn #gpw
Auto jeździ głównie wokół komina, ale jest też na koncie taka dłuższa trasa:
Wyjazd 100%, dystans i czas ładowania
318 km 36 min (ładowarka v2)
273 km 15 min
178 km 18 min
173 km 26 min
240 km 18 min
155 km dojazd 35%
Razem 1337km 14:15h w tym 1:53h ładowania
odliczając ostatni odcinek z korkami
1182km 11:40h w tym 1:35h ładowania
Jeśli ktoś sie waha czy kupić Tesle lub inne auto elektryczne, ma jakies pytania, wątpliwości to służe pomocą. Mam tez mniejszy tańszy Model Y w wersji performance.
#pokazauto #samochody #chwalesie #tesla #teslax #motoryzacja #zakupauta
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Osobom które czesto robią trasy 300km+ dziennie, nie maja własnego miejsca parkingowego nie polecam. Jeśli kogoś nie stać na nowe
@JackDaniels:
X Plaid, kremowy środek 520tys
Y dziś kosztuje od 205tys
3
@vieniasn: Usunałem reflinka z rabatem zeby nie było wątpliwosci
@anonimowy_programista: Stoją na podjeżdzie, niegarazowane. Dla wygody dobrze jest miec ładowarke 3 fazowa.
Koszt 1-5tys. Wallbox Tesli ~2500zł
Ja kupiłem Fronius Wattpilot który współpracuje z moja fotowoltaiką i może modulować moc ładowania aby ładować tylko nadwyzką PV. Taka ładowarka 3500zł, do tego słupek z nierdzewki 1500 + kabel chyba z 600
@JackDaniels: Mozna dodac #tesla na czarną:)
Na wykopie pełno #programista30k. Cena zbliżona do takiej doposażonej skody octavi. Uwzględniając oszczedności na użytkowniu wyjdzie taniej, większa moc i znacznie przyjemniejsza jazda po mieście. Może nowe mało kto kupi ale już za takimi 2-4letnimi za 100k z hakiem sporo osób
Ale 180k za hybrydową Corollę to jak za darmo i dlatego to najchętniej kupowane nowe auto w Polsce ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Bo jeżeli jeździsz w dłuższe trasy mało, to jest szansa, że tankując spalinówką, wyszło by Ci, że na stacjach byś spędził więcej czasu :)
Nawet jak jeździsz dość często to może tak wyjść. Tankowanie to nie jest 2 min, zawsze trzeba gdzieś podjechać. Poza tym zawsze robi się coś "przy okazji", a tankując stoisz i nic nie zrobisz. Patrzyłem ostatnio, to nie licząc tras u mnie wychodzi pół na
Taka pauza w trasie raz na 200km jest spoko, ok 10 minut wystarcza żeby zrobić siku, przeciągnąć sie, ze zjedzeniem hotdoga 15 minut. Wszystko ponad to to już strata czasu i to my czekamy te ok 5 minut na auto. Tak jest w tych długich trasach bo po
@PiotrFr: niestety Tesla potrafi wiedzieć lepiej i zmienić sobie sama limit, a użytkownikowi doliczyć jeszcze karę za trzymanie samochodu podpiętego do ładowania. Więc robienie czegoś przy okazji może trochę kosztować. A przynajmniej ja kiedyś wracając do samochodu zobaczyłem taki komunikat: