Wpis z mikrobloga

Nie wiem czy ktoś tu jeszcze pamięta ale kilka lat temu nakręciłam film dokumentalny o jedynej w Polsce rodzinie Amiszów.
Po 6 latach znów ruszamy z moim mężem @sobi_m w trasę i będziemy kręcić kolejny dokument!
Tym razem nasi bohaterowie to 4 osobowa rodzina, która deklaruje się jako Rodzimowiercy. Jest tu ktoś ciekawy jak wygląda ich życie, w co wierzą? A może ktoś jest zainteresowany jak będzie nasza praca wyglądać przy kręceniu takiego filmu?

Wrzucam poprzedni film dla przypomnienia, można dać suba żeby nie przegapić nowego filmu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#amisze #rodzimowiercy #rodzimowierstwo #film #filmdokumentalny
sugas - Nie wiem czy ktoś tu jeszcze pamięta ale kilka lat temu nakręciłam film dokum...
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sugas: to ten o Amiszu stolarzu, który płacił gotówką za poród żony w szpitalu?
EDIT: Amisz wygląda na tego samego, ale film chyba inny, tamten leciał w TVP z 10 lat temu chyba.
  • Odpowiedz
  • 1
@Djelon: To o tym samym Amiszu ale tamten film nie jest mój. To dużo starsza produkcja, wtedy jeszcze chyba mieszkali pod Warszawą, ja u nich już byłam pod Lublinem.
  • Odpowiedz
  • 1
@misiafaraona: wiem, że nadal tam żyją, nie planowali nigdy powrotu do USA. Część dzieci na pewno jakiś czas spędziła u rodziny w stanach ale czy któreś zostało tam na stałe to nie wiem.
  • Odpowiedz