Wpis z mikrobloga

Jakiś czas temu w moje urodziny siedziałem ze znajomym i piliśmy p--o w takiej altanie w parku wieczór, zobaczyliśmy, że nadjeżdża patrol policji więc ja wstałem, dokończyłem łyka piwa i wyrzuciłem puszkę do kosza. Podeszli do nas i wyciągnęli tą pustą puszkę z kosza mówiąc, że widzieli jak je dopijam (no ale gdy ją wyciągnął to już była pusta, równiedobrze to mogła być inna puszka). Chcieli wlepić nam po mandacie ale w trakcie mówienia im, że na spokojnie, nie pijemy nic, nie włączamy muzyki, po prostu rozmawiamy, że urodziny mam etc, gdzie nie powiedziałem, że to moja puszka. No i dziś dostałem wraz ze znajomym wyrok nakazowy ze sprawy niejawnej i mamy zapłacić do sądu mandat w terminie 30 dni. Jest sens się od tego odwoływać? Jakie są szanse, że sąd to umorzy?
#sady #sady #prawo #prawnik #pytanie #kiciochpyta
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kejesen: pisz normalnie ,że nie przyjęliscie mandatu i nie zjawiliscie się na komendzie w celu wyjaśnienia.Teraz to już musicie zapłacić ,a jak nie to komornik.W najgorszym razie kilka dni na półotwartym.
  • Odpowiedz
  • 0
@ThomasPol: Podczas mówienia, że to nie moje p--o pies powiedział, że no dobra czyli wniosek do sądu, po czym odjechali. Nie otrzymaliśmy listu z zaproszeniem na komendę w celu złożenia wyjaśnien
  • Odpowiedz
@Kejesen:
Napisz do sądu jedno zdanie - składasz sprzeciw od wyroku nakazowego.

To, że nie zgadzasz się z orzeczeniem nie musi być uzasadnione.
Sąd przeprowadzi normalne postępowanie, to policjant będzie oskarżycielem i będzie musiał przedstawić dowody.
Jak jesteście pewni, że żaden monitoring was nie łapał to yolo i niech się gonią. Sąd umorzy z powodu przedawnienia jak będą zwlekać ze sprawą albo uniewinni Cię z powodu braku dowodów.
  • Odpowiedz
@Kejesen różnie, może być lepiej może być gorzej, jak was nie badali to zawsze mogłeś pić energetyka a pies mógł wyciągnąć zła puszkę z kosza ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz