Wpis z mikrobloga

Wzruszyła mnie historia Adbustera, który nie ma na operacje 15k i musi zbierać razem z bratem.
Tak bardzo, że postanowiłem wejść na jego kanał ŁOWCY PRZYGÓD, gdzie jeździ na motocyklu. Oglądam filmik dodany dzień wcześniej pt. PAMIĘTNIKI Z WYPRAWY #2 - minuta 5 - popsuł mu się telefon, więc kupił nowy, Iphone 15 pro max. Wartość sprzętu około 7k.
Całkiem nieźle jak na kogoś kto później musi latać po ludziach o 15k.

Jak moralnie to jest słabe to szkoda strzępić ryja.

#polskiyoutube #adbuster
  • 86
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@FeNtastiC: albo te chowanie tysiecy złotych po jakichs krzokach na tube riders xD

Ja to po tej akcji pluje na cwaniakow totalnie (straty wyceniono na 21.37 zl). Na wranglery i harleje maja, hajsik z jutuba maja, do roboty pewnie chodza a jeszcze od frajerow kase wyciagaja. Ha tfu
  • Odpowiedz
@Messix: wranglera musiał opchnąć łysemu z kanału o mechanice samochodowej :)
@FeNtastiC coś mi się wydaje, że typek żyje życiem na które go nie stać. Operację mógłby zrobić na NFZ, ale jak frajerzy zapłacą, to po co :) BTW nie znam się na operacjach, ale skoro implant zęba kosztuje prywatnie kilka tysięcy, to nie sądzę, żeby wymiana barku kosztowała tylko 15, gdzie masz pobyt w szpitalu, anestezjologa, pielęgniarki i
  • Odpowiedz
@conamirko

@Bragzii: rozumiesz w ogóle co to znaczy "odpisać od podatku"? Rozumiesz jak to działa? xD

No wg wykopków to znaczy, że masz za darmo. Tak samo jak leasing - odpisujesz ratę od podatku, więc ci ją oddają 😉
  • Odpowiedz
  • 162
@conamirko: większość pewnie myśli, że jak zakładasz firmę, to dostajesz kopalnię złota przy okazji, a odpis od podatku oznacza, że idziesz do sklepu, bierzesz sprzęt, mówisz "na firmę", podajesz dane i wychodzisz nic nie płacąc bo to idzie z mitycznego podatku czy vatu czy czego xD

• Odpowiedz
@FeNtastiC: z tego co pamiętam, gość p---------ł nie tak dawno świeżym wranglerem. Polecam sprawdzić, ile taka zabawka kosztuje na rynku wtórnym. Każdy, kto wpłaca na tę zrzutkę to frajer :)
  • Odpowiedz
@FeNtastiC: adbustera to j---l pies, po famemma i tych pseudo eksperymentach gdzie jechal po nim caly naukowy YT stracilem do niego szacunek i chec ogladania ale po jego bracie to bym sie tego nie spodziewal
  • Odpowiedz
@apeee: Panie, nie porównuj do tego usług stomatologicznych, bo im to już dawno peron odjechał i obowiązuje zasada "Podnosić ceny w nieskończoność, Polak wytrzyma".
  • Odpowiedz