Wpis z mikrobloga

• 0
@szarley: pracodawca jest zmuszony dorzucić Ci do wypłaty 1.5%. Warto czy nie? Tylko wypłacaj to co jakiś czas zanim państwo to z-----e.
  • Odpowiedz
@Szlasio: ja składałem wniosek, niestety tu jest ta niedogodność, że nie mogę tego zrobić online (PZU). A przy wypłacie dostajesz 100% swoich wpłat i 70% wpłat pracodawcy. Zabierają 30% tego co dopłaca pracodawca i wszystkie dodatki od państwa (startowe i te coroczne).
  • Odpowiedz
Nie warto. Chowaj te pieniądze do poduszki to przynajmniej ci Tusk ich nie ukradnie, tak jak to już kiedyś zrobił.

@zagubionychromosom: wytłumaczysz mi jak to jest, że rzekomo ukradzione pieniądze są na bieżąco wypłacane?
  • Odpowiedz
oczywiscie, że warto. trzeba byc ciezkim idiotą, żeby mysleć inaczej.

@NieBojeSieMinusow: meanwhile ankieta w roku gdy wchodziło PPK. xD

Nie będę ukrywał, że sam byłem tak głupi i krytykowałem ten program. Na szczęście ja swoją wiedzę uzupełniłem.
Krupier - >oczywiscie, że warto. trzeba byc ciezkim idiotą, żeby mysleć inaczej.

@Ni...

źródło: Bez nazwy

Pobierz
  • Odpowiedz
@szarley warto, co roku sobie wypłacam. Najlepsza była mina mojej koleżanki z pracy, która nie wiedziała w ogóle ocb, nie wypisała się i weszła na konto, a tam 10k XD
  • Odpowiedz
@szarley:

Na pewno warto, jak chcesz zarobic 1% wiecej i sobie to wyplacac co miesiac/co kilka miesiecy.

Nie wiem natomiast co w sytuacji gdybys chcial tam trzymac kase do emerytury, byla kiedys jakas akcja z OFE, wiec naturalnie ludzie sa zrazeni do tego, niby mozna wyplacic w KAZDEJ chwili, ale tez mam przeczucie ze jak trzeba bedzie "z-----c" to sie nie bedzie dalo wyplacic, bo ktos tam sie o to
  • Odpowiedz
@szarley: opłaca się, praktycznie "darmowa podwyżka" tylko jest jeden problem - połowa jak nie większość firm w Polsce nalega lub zmusza pracowników różnymi metodami i szantażami by rezygnowali z PPK lub zwyczajnie ucinają premie uznaniowe i wtedy wychodzi się nawet na minus.
Wszystko zależy czy jest to Firma czy obsrany gównem januszex.
  • Odpowiedz