Wpis z mikrobloga

KIA SORENTO 1 2,5 CRDi

Mircy szkoda ze juz na wykopie nie siedzi tylu ogarnietych mirkow i zostaly same gen zetki, ale ok zapytam

Ktos poleca badz odradza takową Kie Sorento? Mam miasto obok taką furke za 12,5k wystawiona czarna w automacie, kasa nie jakas szalona, a ja potrzebuje czegos do jazdy na zime (bo mam zglebiona e36) i tez sprobowac pojezdzic czyms w terenie/czegos wyzszego

Co moze pojsc nie tak? xD

https://www.olx.pl/d/oferta/kia-carnival-2-5-crdi-170km-klima-elektryka-okazja-CID5-ID12uW6x.html

#motoryzacja #samochody #mechanikasamochodowa #kia #offroad #4x4
stary_grat - KIA SORENTO 1 2,5 CRDi

Mircy szkoda ze juz na wykopie nie siedzi tylu o...

źródło: image (1) (1)

Pobierz
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@kiszczak: a piszesz z doswiadczenia czy po prostu z wygladu fajna? bo z wygladu to dosc zajebista nawet :D rzadko sie zdarza zeby terenowka byla ladna z zewnatrz i wewnatrz na raz. a ta dodatkowo dla mnie ma atut ze jest duza po prostu (bo np Grand Vitara tez ladna wewnatrz ale to jest auto rozmiar mniejsze od Sorento)
  • Odpowiedz
  • 0
@Masuj: tak jest, na ramie. jako ze to auto dosc budzetowe to nawet jakby i 2 lata miala przejezdzic i mialbym wypasc podloga to bede i tak zadowolony. bardziej mnie mechaniczne kwestie zastanawiaja. opini w necie tez malo.
ja jestem laikiem, bedzie mi ciezko stan blacharski samemu na oko sprawdzic. a auta na ramie to jeszcze nigdy od spodu na oczy nie widzialem niestety
  • Odpowiedz
@stary_grat: Uwaga na rudą i wycieki z silnika, jeśli chodzi o właściwości terenowe to Terenwizja zrobiła odcinek o Sorento, tam ludzie mówią o wadach.
Z plusów masz ramę i reduktor.
  • Odpowiedz
@stary_grat: mialem, tyle ze benzynę. Ogólnie fajne auto. Rama raczej będzie zdrowa, nie wiem czy się spotkałem z rana która była zjedzona. Największy problem to te łapy na ramie do budy i w cholerę rdzy pod tymi plastikami na nadkolach jak i progach. Co do silnika się nie wypowiem, bo jak mówiłem miałem benzynę. Z tego co pamiętam to diesel miał problem z sitkiem w baku (wyciągasz go pod fotelami
  • Odpowiedz
@stary_grat: teraz tak patrzę na to ogłoszenie i z tego co pamiętam to według rocznika w ogłoszeniu , to powinien być to przed lift, a wnętrze wygląda mi na polifta (od 2006r). I widzę że sprzedający sprytnie nie pokazał tylnych nadkoli, jak już otworzył drzwi. Domyślam się czemu ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°
  • Odpowiedz
  • 0
@ImeNs: dzięki wielkie za odpowiedź. nie jesteś może przypadkiem z okolic katowic? chciałbym się przejechać obejrzeć ten samochód, a fajnie jakby był ktoś kto się tak zna jak Ty

jaka jest różnica między tymi napędami i spójrz prosze na zdjecie niżej - to jest ten auto który miales? i co to ten usel

strasznie mi sie Sorento podoba z zewnątrz. i srodek ladny. ciekaw jestem strasznie na żywo tego egzemplarza,
stary_grat - @ImeNs: dzięki wielkie za odpowiedź. nie jesteś może przypadkiem z okoli...

źródło: 4d60959d-721b-48f8-b8e9-5efd2b4a3199

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@ImeNs: spoko, a według vin decodera bo podal tam vin to to jest 2007 rocznik :D, zreszta zobacz to ogloszenie jak to wyglada. tam nic o tym aucie nie ma. stad licze na to ze po prostu ktos glupi ten samochod wystawil (poza tym te auto jest wystawione pod Kia -> Carnival na otomoto)
  • Odpowiedz
@stary_grat: tak szczerze, to uważam że to jest za mała kwota jak na ten samochód (realnie tyle powinien kosztować, ale czasy mamy takie a nie inne). I tak, ja miałem właśnie ten napęd, który rozszerzyłem sobie o moduł usel. Najlepiej wpisz sobie w Google TOD i usel, tam pod którymś linkiem jest wszystko ładnie wytłumaczone jak działają te napędy w Sorento i co daje usel. I nie, ja dolny Śląsk,
  • Odpowiedz
  • 0
@ImeNs: dzięki, zniechęciłeś mnie mocno i olewam temat w takim razie. te egzemplarze po 20k mogą być w równie złym stanie. ciężko kupić terenówke bez doświadczenia z nimi. podoba mi sie jedynie polift i to z automatem i czarny. wyboru dużego nie mam. myśle że innej terenówki/tenenówko-suva poszukam
  • Odpowiedz
  • 0
@ImeNs: ten Usel po tym jak zaczalem o tym czytac mnie w-----l i zniechęcił powiem Ci. doczytalem, ze sa 3 rozne wersje napedu w Sorento. auto ktore posiadales i ten z linka posiadaja staly naped na tyl + przod w pozycji AUTO sam sie dołącza, a moduł Usel po prostu pozwala na stały napęd 4x4
  • Odpowiedz