Wpis z mikrobloga

Dzień w którym lew znów ryknie zbliża się coraz szybciej. Myślę, że to kwestia dwóch tygodni.
W sumie z grubszych rzeczy zostało złożyć dolot, chłodnice, kable, kopułka i ogarnąć wiązkę pod klimę.
Kupiłem miskę na "sprzedajemy" za 80zł w bardzo ładnym stanie. Bardzo ładny stan, to 3 pęknięcia po całym dnie miski. Na szczęście gość zwrócił kasę. Nastepna którą udało się znaleźć, przyjechała z dalekiej Hiszpani( tylko kosztowała 80 ale euro). Siedzi już na miejscu, oliwa w skrzyni i silniku zalana, Zawias gotowy, hamulce odpowietrzyć i w sumie tyle? I w sumie pełno rzeczy o których wgl nie wspominam. W sumie może mnie po pierwszym etapie najdzie ochota napisanie małych refleksji albo małego poradnika jak się zabrać za to wszystko. Ile rzeczy tokarz dorabiał, co z narzędziami, których nie mam itd. W sumie może ktoś ma jakieś pytania, bądź chce więcej szczegółów, to pisać.
Dobra, trzeba zejść na ziemię, bo reszta floty czeka na ogarniecie przed zimą xD Klocki tarcze Renault, olej, filtry Toyotą, świece w Merolu i opony powymieniać we wszystkich, jakiego płynu do sprysku nalać i skrobaczke wrzucić. Edit, W takim wypadku odpalenie za 3 tygodnie xD. Musi być przed grudniem, bo w grudniu to ja idę na serwis i może być dłuuuugi przestój.
Oj będzie stres przy rozruchu.
#starelwisko #peugeot #hobby #motoryzacja
cieply_chlodniarz - Dzień w którym lew znów ryknie zbliża się coraz szybciej. Myślę, ...

źródło: temp_file319614256145876482

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cieply_chlodniarz szacun, ja od dawna śnie o jakimś muscle car, żeby kupić i zrobić pod siebie, ale moje zdolności manualne się kończą na wymianie kół i ewentualnie dolaniu płynów, bałbym się rozkręcić cokolwiek, że coś s-------e i zniszczę xD
  • Odpowiedz
@Heady1991 Działaj Pan. Jak umiesz zmienić koło, bez problemu zmienisz klocki w aucie, a zmienić tarcze to 4 śrubki więcej odkręcić. Pogrzeb przy swoim wozie. Zepsujesz? No to będzie tylko drożej kosztować, bo ktoś naprawi. Paradoks w sumie tako, że tako stary amerykaniec jest łatwiejszy w obsłudze niż taki Peugeot ( ͡º ͜ʖ͡º) Kręć śrubki kiedy tylko jest okazja - skilla trzeba nabijać - pamietam swoje
  • Odpowiedz