Wpis z mikrobloga

@Dejdwid96: w JS? Zdaje się, że kiedyś był var, ale później by rozróżnić zmienne mutowalne od stałych: const i let.
Także var nie wiesz. const jest stałą (jest niemutowalne), let może zmieniać stan.
  • Odpowiedz
w JS? Zdaje się, że kiedyś był var, ale później by rozróżnić zmienne mutowalne od stałych: const i let.

@draxgar: nie do końca. Scope let i const jest inny od var.
  • Odpowiedz
Także var nie wiesz. const jest stałą (jest niemutowalne), let może zmieniać stan.

@draxgar: Błąd. const jest stałą rererencją. Może odwoływać się do obiektu, który jest mutowalny.
  • Odpowiedz
Scope let i const jest inny od var.

@leoha: spoko. Ja nie znam JS, możesz elaborować na ten temat. Nikt się nie obrazi

Błąd. const jest stałą rererencją

@lucius39 tak, uproszczenie. Tak jak w java final nie powoduje, że obiekt jest niemutowalny; dla autora przybliżenie wystarczająco zbliżone do tego co w sieci. Jak chcesz opowiedzieć o tym więcej, to zapraszam. Na pewno nie znasz tematu na tyle dobrze by go
  • Odpowiedz
tak, uproszczenie. Tak jak w java final nie powoduje, że obiekt jest niemutowalny; dla autora przybliżenie wystarczająco zbliżone do tego co w sieci. Jak chcesz opowiedzieć o tym więcej, to zapraszam. Na pewno nie znasz tematu na tyle dobrze by go opisać w zrozumiały dla @Dejdwid96 sposób.

@draxgar: Co to za bełkot, człowieku? To, na ile znam temat to moja sprawa i nie tobie to oceniać po 1 mojej
  • Odpowiedz