Wpis z mikrobloga

Jestem jakiś czas na zerze kalorycznym 2500 kcal. Chciałbym zacząć redukować. Sylwetka chudo tłusto i 20% tkanki tłuszczowej. Przez otłuszczenie gino i oponkę mam. Moja aktywność to 10 tysięcy kroków, 3 siłowe treningi i po każdym z nich 20 minut cardio. Z jaką kaloryką wypada teraz zacząć redukcję? Planuje zejść z 74->68 kg. Myślę, że już do świąt chciałbym zrzucić te kilka kilogramów, w święta kilka dni przerwy wymuszone, a po nich dalej bym redukował.

#odchudzanie #redukcja #chudnijzwykopem #mikrokoksy #mirkokoksy #trening #silownia
#dieta #trenerpersonalny #niebieskiepaski #rozowepaski #pytanie #przegryw #wychodzimyzprzegrywu #przemyslenia #oswiadczenie
#dietetyka #zdrowie #skinnyfat #anonimowemirkowyznania #zalesie
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tomwick55 ja już 20 kg zrefundowane w 3 miesiące, a głodny nie chodzę. Wywaliłem z diety węglowodany i jem tak: każdy posiłek zaczynam od porcji 50-100 g zieleniny (sałaty, roszponki, rukole itp. do kupienia w każdej biedrze i innych takich) i do tego 100g sera żółtego, kabanosów, salami, kiełby, twarogu, 3 jajka itp. jako źródła białek i tłuszczów. Bo gotować mi się nie chce. Pilnuję, aby nie przekraczać 2000 kcal dziennie,
  • Odpowiedz
@sowiryj: To słabą dietę masz bo akurat tłuszcze to najlepsze źródło energii a poza tym to budujesz miażdzycę. Już lepiej zjeść 2000kcal chleba i warzyw. Tak ludzie jedli w czasach gdy byli chudzi - kasze, mąka a nie ser, jajka i mięso.
  • Odpowiedz
  • 0
@sowiryj Ja raczej mam w domu takie produkty i jem posiłki, które też lubię, gdzie właśnie jest dużo węglowodanów, choć różnie to bywa, bo jeszcze mi blisko na dietę low carb. Trzeba byłoby to przemyśleć i zaplanować. Generalnie robię treningi, choć nie powiem lubię być syty. Dzisiaj na przykład zjadłem na śniadanie żytni z szynką z indyka i pomidorem, do tego pudding proteinowy czekoladowy z odrobiną orzechów, a do picia kawa
  • Odpowiedz
  • 0
@mindy-moo Też zależy jakie te tłuszcze jesz na diecie keto. Prawdziwa dietetyczna dieta keto zalecona przez dietetyka lub diabetologa, to nie jest jedzenie boczku na smalcu, tylko zdrowe tłuszcze jak na przykład awokado, łosoś czy orzechy. Choć widziałem że niektórzy byli na keto i mieli dobre wyniki. Czy poprawiały im się. Sporo się też odchudzili. A byli tacy co kochali jeść i było widać po nich. Waga szybko spada i jest
  • Odpowiedz
@tomwick55: Nie rozumiem po co ludzie komplikują sobie życie jakimiś dietami keto, które są bardzo wymagające i w większości przypadków kończą się po kilku tygodniach.
Jedz 2000 kalorii, jesteś niski, nie ważysz dużo, masz mało mięśni więc 2000 będzie ok. Jedz wszystko na co masz ochotę. Trzymaj się tylko 2000 kalorii oraz 2g białka na kg masy ciała, tłuszcze i węgle dowolnie.
Trening siłowy 3xtydzień, najlepiej jakieś FBW. Dorzuć cardio/kroki.
  • Odpowiedz
Nie rozumiem po co ludzie komplikują sobie życie jakimiś dietami keto,

@Veedru: bo ludzie maja sprany mozg od internetu i fitnesowych influencerow. Potem nawet jak komus sie tlumaczy, ze bedac poczatkujacym/sredniozaawansowanym wystarczy trzymac kcal i bialko to nie moze uwierzyc ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Inozythol: Najlepsze pod względem przyswajania, nie mówię że nie jeść w ogóle ale u Ciebie to jest normalnie dieta tłuszczowa. Jakbyś zamienił te kiełbasy na pieczywo to byś miał o wiele zdrowszą dietę i tyle samo bys schudł jak nie więcej (bo węgle nieco trudniej niż tłuszcze się trawią).
  • Odpowiedz
@mindy-moo: nie do mnie to. Co do odchudzania. Kevin Hall który jest znany milosnikiem diet low carb zlecił badanie gdzie zamknięto ludzi w komorach metsbolicznych, poddano restrykcji kalorycznej, ustalono podaż makro tak żeby różnice wynikały tylko z proporcji tluszczow i ww dieta hc/lc. Sprawdzano co się utlenia i skąd. Wyszło, że grupa lc utleniala wiecej kwasów tłuszczowych ogółem, bo z samej tkanki tłuszczowej dieta hc miała większy ubytek.
Taka ciekawostka.
  • Odpowiedz