Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Piersze w życiu wakacje/urlop.
Gdzie się wybrać w pojedynke, jak nie ma się żadnego doświadczenia w podróżowaniu?

Cześć,
Mam 29lat. Mieszkam w małej wsi na wschodzie. Nigdy nie byłem na takich normalnych wakacjach.
Nigdy nie leciałem samolotem, nie meldowałem się w hotelu, nie rezerwowałem pokoju, nie wiem jak to jest z drinkami w barze all in itd.

Nie będe za dużo pisał o tym. W mojej okolicy tak już jest, mało tutaj kto gdzieś jeździ, jeśli już to na jakieś szparagi do niemiec/magazyn do holandii i w czasie pracy mieszkają z dala od dużych miast i są otoczeni też przez osoby z europy wschodniej.

Jak byłem mały to nikt o wakacjach nie marzył bo ludzie się cieszyli jeśli była praca i za co dzieciaki wykarmić.
Rodzina też podobnie nikt nigdzie nie jeździ poza ciotką do sanatorium.

Jako, że za chwilę będę miał 30 lat postanowiłem sobie zrobić prezent i gdzies na 7-10 dni polecieć.

Lubie ciepło i dużo słońca. Znam angielsku na B2. Jakbym miał lecieć do jakiegoś obcego kraju to pewnie bym na szybko kupił jakieś rozmówki i się poduczył na tyle, żeby samodzielnie zamówić kawę czy taxi (nauka nie sprawia mi problemu).

Problem jest taki, że nie mam żadnego kolegi który by chciał ze mną gdzieś pojechać, znam kilka osób z okolicy w moim wieku, ale im szkoda pieniędzy.

Gdzie polecieć koniec listopada/grudzień, żeby były spełnione te warunki:

ciepło

morze/ocean

bezpiecznie

fajnie jakby były jakieś zabytki nie jest to konieczne ale okres renesansu czy starożytności.

żebym jako singiel czuł się w miarę swobodnie

#wakacje #podrozujzwykopem #podroze #wczasy #przegryw #przegrywpo30tce

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nigdy nie byłem na takich normalnych wakacjach.

Nigdy nie leciałem samolotem, nie meldowałem się w hotelu, nie rezerwowałem pokoju

@mirko_anonim: samolot ogarniesz, łatwiej jak pociąg. Tylko dojedź na lotnisko ze 2h przed czasem na spokojnie. Hotel tak samo, załóż sobie konto na booking i airbnb i przez neta zarezerwuj z wyprzedzeniem. Do tego obczaj sobie co tam jeździ po danym kraju typu bolt, uber, grab i załóż konto, podepnij kartę.

żebym jako
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Poczekaj z wyjazdem do zimy, wtedy skończy się pora deszczowa w wielu fajnych miejscach, ogólnie jesień jest kiepską porą na wyjazd, bo w wielu miejscach już nie jest ciepło, a w innych nie jest jeszcze ciepło/sucho.
Z kierunków na północnej półkuli (trzeba się spieszyć żeby załapać się jeszcze na ciepło): Grecja, Cypr, Portugalia/Madera, Malta, Egipt, Turcja, Oman, Hiszpania/Wyspy Kanaryjskie.
Z kierunków zimowych: Ameryki: Dominikana, Meksyk; Afryka: Zanzibar, Kenia, Malediwy;
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
niezawodny-pionier-6: Nie piszesz o budżecie, wiec wymienię kilka lokalizacji.
* Egipt/Turcja/Oman (po taniości, ale trzeba umieć tolerować ich niekiedy nachalną kulturę)
* Cypr/południowa Grecja
* Malta
* ZEA (jak chcesz zobaczyć jak wygląda państwo, które ma więcej kasy niż jest w stanie wydać)
* Wyspy Zielonego Przylądka (raczej leżenie na plaży z drinem All Inclusive), ale wciąż bardziej egzotyczne niż większość państw
  • Odpowiedz