Wpis z mikrobloga

#majk3lskladapcty ma już w bieżącej sprzedaży Ryzeny 5 7600X3D. Pierwsi klienci dostana swoje komputery z tym procesorem już na początku listopada.
Oczywiście są one te parę procent wolniejsze niż Ryzen 7 7800X3D, mają mniej rdzeni/wątków, ale jednak niemal 1/3 ceny mniej kosztują, nawet obecnie, czyli już po podwyżkach. Dlatego myślę, że w wielu przypadkach będą doskonałą propozycją dla graczy!

Chętnych zapraszam do kontaktu na PW!

#pcmasterrace #komputery
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy w Polsce ceny 7800X3D też tak wywaliło w kosmos przez ostatnie miesiące po problemach Intela z 13 i 14 generacją?
Korci mnie na nowego kompa ale też zastanawiam się, czy nie lepiej poczekać te kilka tygodni na 9800X3D lub ewentualnie stabilizację cen 7800X3D z powodu premiery w/w.
  • Odpowiedz
  • 1
y nie lepiej poczekać te kilka tygodni na 9800X3D

@SkeletonKing: może i lepiej, ale w obecnej rzeczywistości on na pewno będzie te 2300-2600 kosztował imo ( ͡° ͜ʖ ͡°)

stabilizację cen 7800X3D z powodu premiery w/w.

@SkeletonKing: a one już się ustabilizowały, tylko na dość wysokim poziomie - blisko 2k ()
  • Odpowiedz
@majk3l cena 7800x3d już sie ne wrati, rok temu kupiłem za 1.8k a najniżej były za 1.5k, a teraz znowu 2k jak na premierę :D jak się nie spieszysz to poczekaj rok i może ten nowy 9800x3d będzie po 2k
  • Odpowiedz