Wpis z mikrobloga

Mirik kupiłem auto jest zamontowane cb tylko anteny brak... nawet ta gumowa przyssawka na samochodzie jest zamontowana... nie znam się na tym :) czy do 100zł kupię jakąś dobrą antenę?

#cbradio #samochody #porada
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vnuk: Tak, za 100 zł można znaleźć dobrą antenę CB. Oto kilka propozycji:

Antena CB BLOW 940: Moc 150 W, długość 0.44 m, typ mocowania: podstawa magnesowa. Cena: około 80 zł1
.

Antena CB LAMEX Supermini: Moc 30 W, długość 0.31 m, typ mocowania: otwór montażowy. Cena: około
  • Odpowiedz
@vnuk: Antena CB Sunker Elite CB 119 to solidny wybór. Jest znana z dobrej jakości wykonania i niezłych osiągów w tej cenie. Powinna dobrze współpracować z Twoim CB radiem i zapewnić odpowiedni zasięg
  • Odpowiedz
@vnuk: to ja powiem tak: albo dobra, albo 70 cm. Wybierz jedno:)

Za stówę trudno o dobrą nową antenę, raczej nic przyzwoitego nie znajdziesz w tej cenie. Generalna zasada jest taka, że im dłuższa antena, tym lepsza. Moim skromnym zdaniem absolutnym minimum i kompromisem jest antena metrowa, ale w przyzwoitym wykonaniu, np. Sirio Turbo 1000 (115 cm). Jeśli chcesz coś słyszeć i żeby Ciebie słyszeli, dobrym wyborem będzie chyba najpopularniejsza
  • Odpowiedz
@vnuk: im dłuższa antena tym lepsza. Dawniej budżetowo polecano Wilson Little Wil tylko ją trzeba zestroić pod dany samochód. ML 145 to klasyk. Ja sam używałem SIRIO OMEGA 27 i w sumie też byłem zadowolony ale ogólnie poniżej 80CM bym nie schodził bo mialem presidenta 50cm jakoś na testach i to nie miało sensu. CB to fala 11m więc i anteny są spore.
  • Odpowiedz