Wpis z mikrobloga

Szukam dobrej oferty na komórkę (obecnie mam play, ale pójdę tam gdzie taniej), potrzebuje 3 numery z darmowymi SMSami i rozmowami oraz jakimś pakietem Internetu, myślę że ze 30 GB/mc wystarczy, ale jak bedzie więcej to nie zaszkodzi.

Pytałem w play, orange, plus i tmobile.

W #orange zaproponowali mi najtaniej bo za 30 zł/mc (z jakąś zniżką za zakup w salonie) Orange Flex #orangeflex 75GB oraz rozmowy i smsy za free, bez wiążącej umowy.
W #play sam znalazłem jakiś pakiet S - 30GB za 30 zł/mc, tam 30 GB i darmowy smsy/rozmowy, ale w salonie powiedziała że ona tego nie kojarzy i mi tego nie poleca, ona poleca abonament, chociaż jest droższy i nie oferuje nic więcej :D
#plus i #tmobile są droższe.

Jednak teraz znalazłem w sieci również lajtmobile, #njumobile, plushbezlimitu i #virginmobile, które mają jeszcze tańsze oferty też bez umowy, to jest kwestia taniej o 20-30 zł/mc na trzy numery ale w sumie wolę sobie te 30 zł wydać na coś innego niż niepotrzebnie płacić, tylko czy tacy wirtualni operatorzy normalnie działają? Nie są to jakieś crapy? Za gówniarza pamiętam że przeszedłem z Ery do Heyah i w sumie w niczym się to nie różniło, też obsługiwała to Era.
Mieliście do czynienia z którymś z tych wirtualnych operatorów? Możecie polecić?

#siecikomorkowe #gsm #smartfon
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@voot: Długo byłem w njumobile, bardzo byłem zadowolony z ich usług. Przeszedłem do Orange Flex ze względu na darmowe karty esim, których używałem w urządzeniach typu Apple Watch/iPad. Kosztowo wyszło mnie podobnie. W tej chwili w Orange Flex za dwa numery płacę 50 zł miesięcznie (plan 35 zł + 15 zł za drugi numer). W pierwszym planie mam 45 GB internetu/msc, w drugim 0, ale Flex pozwala na przesyłanie GB
  • Odpowiedz
@voot: vectra, abonament bez terminu waznosci i 15zl za 10GB albo 30zl za 30GB ale po zuzyciu tych 10/30GB masz nielimitowany z predkoscia 1mbit/s. Duzo danych w roamingu EU.

Nju na karte 19zl i 220GB przez rok, potem 20GB ale mozliwe ze podniosa w tym czasie.

Fonia, 150zl/12mc za 21GB

Lyca mobile w planach rocznych ale podobno jakosc obslugi i w ogole sieci kiepska. Ktos tam w rodzinie uzywa tylko
  • Odpowiedz