Aktywne Wpisy

Pokojowa +156
źródło: temp_file2977024497092214292
Pobierz
GangKobry +333
Pogryziony przez psy kierowca mimo 8 godzinnej operacji, zmarł dziś rano.
Psy które tym razem zagryzły człowieka już wcześniej zaatakowały inną kobietę i nic od tamtej pory z nimi nie zrobiono. Dramat...
I jeszcze ta niedawna sprawa gdzie zatrzymano mężczyznę za to że się bronił przed agresywnym psem i dostał zarzut znęcania się nad zwierzętami...
#
Psy które tym razem zagryzły człowieka już wcześniej zaatakowały inną kobietę i nic od tamtej pory z nimi nie zrobiono. Dramat...
I jeszcze ta niedawna sprawa gdzie zatrzymano mężczyznę za to że się bronił przed agresywnym psem i dostał zarzut znęcania się nad zwierzętami...
#
źródło: temp_file5918776642854572190
Pobierz

#budujzwladca #budujzwykopem #warsztat
Co zrobiłem od ostatniego wpisu:
-Dokończyłem zbrojenie płyty, wszystkie panele położone na cegłówkach 6cm i połączone drutem także są w miarę sztywną całością
-policzyłem gdzie mają być zatopione kotwy które zrobiłem z prętu żebrowanego M16 (zdjęcie w komentarzu)
- dzisiaj po 15 jadę po listwę wibracyjną i zacieraczkę - dzięki @kolhubi za protipy jak dobrze pójdzie mi z zacieraniem to wynajęcie zacieraczki i sprzętu wyniesie tylko 160zł
-beton przyjedzie jutro przed 12
Jutro a najprawdopodobniej pojutrze rano dam znać jak to wszystko wyszło
Aktualne koszta projektu
- ziemia za wybranie ziemi
- dokumentacja profilu skrzyżowania 615zl brutto
- 30 mb deski calówki około 20cm szerokości - 50zl
- kabel 3x2,5 17m + 2m folii do wykopu 74zł
- koparka 200zł
- 30t zwiru 500zł
- wkręty do szalunku 24zł
- Folia budowlana 86zł
- Zbrojenie i drut do wiązania - 0zł (ojciec miał kilka niepotrzebnych paneli)
- 5 prętów gwintowanych- 55zł
- okucia i śróby 42zł
Łącznie: 1646zł
źródło: szalunek1
PobierzDodatkowo, zrób sobie listwy prowadzące pod listwę, bo inaczej zapadać Ci się będzie.
Jak chcesz jeszcze jakieś rady pisz na prv
Sam beton zaś po wylaniu (proces hydratacji) też wydziela ciepło (co prawda w takich ilościach jak autor to raczej mocno pomijalna kwestia :) )
źródło: image
Pobierz@DEMONzSZAFY warsztat z miejscem postojowym
@Dziubaster teraz to juz za pozno na takie rzeczy, jakos sobie poradze ale dzieki :)
@Piotropatra ma byc cieplo do 10go takze nie martwie sie o przymrozki
@jalop lubelskie czyt najwiekszy durszlak europy
@Chuopijak z "jutuba" i buduje warsztat z miejscem postojowym na samochod
Robilismy wszystko sami - jedynie beton przyjechal z betoniarni na plyte.
Zbrojenie mam troche mocniejsze od Ciebe - dziadek hodował świnie kilkanascie lat temu i zostały klatki po nich - drut pełny 16mm co 10cm :D Czołgiem można parkować, płyta nie za gruba bo 15cm ale beton
Ja to planuje skończyć mooooze w przyszłym roku ja wszystko robię z bieżącej kasy po godzinach.
Jak uda mi się zatrzeć tą płytę to będę mega szczęśliwy i ten rok
Planuje w przyszłym roku zalać cienką warstwę betonu zacieranego -> jakies 5-6 cm, porobić ladne spadki i mieć lux. Ale to nie priorytet - poki co dom